Със смразяващия си трилър „Шепнещия мъж“, който се появи в превод на повече от 30 езика и завладя не само световните класации, а и сърцата на родните читатели, британският писател Алекс Норт майсторски доказа, че познава най-чудовищните ъгълчета на човешката душа.

Мастиленочерното перо на бестселъровия автор се завръща с още една мрачна история в духа на най-страховитите трилърови класики – романа „Създател на ангели“, в чиито център стои дяволски манипулативен сериен убиец.

Вълнуващ и смущаващ, „Създател на ангели“ е калейдоскопичен роман, който засяга някои от най-философските теми и задава безкрайно интригуващия въпрос: „Възможно ли е да променим хода на съдбата?“

„Не можеш да видиш бъдещето. Животът се живее напред. Настоящето е гледна точка, от която всеки момент в миналото е неизбежен, а всеки момент в бъдещето е невидим.“

 Израснала в красивата и идилична английска провинция, Кейти Шоу е типичната тийнейджърка, готова да поеме по пътя към сбъдването на всичките си мечти. Тя е лудо влюбена в гаджето си Сам, с когото ще трябва да се справят с предстоящата връзка от разстояние заради университета. Има и по-малкия си брат, когото яростно защитава от света. Докато един ден необяснимата жестокост на непознат мъж не променя живота на семейството ѝ завинаги. 

 Години по-късно Кейти все още не е успяла да преживее случилото се с брат ѝ Крис.  Самата тя е вече майка и страхът за собственото ѝ дете я кара да вижда заплахи навсякъде, а границата между реалност и въображение все повече изтънява. И точно тогава едно обаждане носи страшната вест: брат ѝ е изчезнал и отново има нужда от помощта на по-голямата си сестра. 

 Междувременно ужасяващото убийство на признат професор изправя полицията на нокти. Детектив Лорънс Пейдж се сблъсква с особено мистериозното престъпление, което се случва само часове след като професорът безпричинно уволнява целия си персонал. 

Всички следи сочат към два стари случая: ужасяващото нападение над тийнейджъра Кристофър Шоу и смразяващите престъпления на известен сериен убиец, който според легендата може да вижда бъдещето. А колко ли още жертви съдържа то? 

Мащабен и поглъщащ, „Създател на ангели“ е най-сложният и смел роман на Алекс Норт. Парченце по парченце пред очите на читателя в него се подрежда ужасяваща мозайка на страха, която се разгръща в цялата си гениалност едва след напълно неочаквания си финал.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук