Съвременният свят предлага множество възможности особено пред млади, интелигентни и добре подготвени хора като вас. Възползвайте се от тях, но не забравяйте родния си край. Това заяви президентът Румен Радев на учениците от СУ „Петко Р. Славейков“ в Кърджали. Държавният глава е в града по покана на учебното заведение и по повод завършването на учебната година, съобщиха от пресслужбата на „Дондуков 2“.

Кадри от посещението на Румен Радев, на което той е със съвсем малки дечица, трогнаха мрежата.





В приветствието си президентът посочи, че България има нужда не само от образовани, знаещи и можещи младежи, а и от от бъдещи лидери. 

Президентът поздрави най-малките ученици, за които днес приключва учебната година, а абитуриентите призова да пазят „духа на знанието“, независимо какви решения им предстоят. Румен Радев отбеляза, че за 35 години СУ „Петко Р. Славейков“ се е утвърдило сред най-големите образователни средища на България за таланти и за шампионски дух.

„Тук се съчетават силните традиции в нашето образование със съвременни, модерни методи и форми на преподаване, със стремежа на децата да знаят повече и да бъдат по-добри“, заяви президентът, като допълни, че това се дължи на силния и сплотен екип от преподаватели и на ръководството на училището. Румен Радев се запозна с постиженията на учебното заведение и разговаря с изявени ученици от клубове и школи в града. Според президента българските училища трябва да бъдат подкрепяни много повече, „отколкото правят сега българските политици“.

„Време е политиците да се съсредоточат върху народа, а не върху вътрешнопартийните си дела. Когато фокусът им бъде насочен към обществените процеси, които са в полза на нашите деца, няма да имат такива вътрешни проблеми“, заяви пред журналисти Румен Радев. След училищния празник президентът разговаря с кмета на Кърджали Хасан Азис.

Държавният глава открои развитието на града като силна индустриална зона. Хасан Азис запозна държавния глава с привлечените в Кърджали инвестиции в сферата на автомобилостроенето, които включват завод за авточасти и изследователски център.