С над 420 000 последователи „Светът на Ванката” е един от най-популярните YouTube канали, а създателите му Димитър Кирязов и Силвия Йорданова печелят сърцата на хиляди последователи със забавните си и оригинални скечове.

След като завладяха онлайн пространството, е време любимите герои да превземат и света на книгите. На пазара вече може да откриете „Светът на Ванката: Ваканцията”– неповторимо пътешествие, което ви съветваме да не повтаряте вкъщи!

Бургас. Горещо лято. Направо „пек”. В следобедната мараня се чува само бръмченето на климатиците. Ако сте едни от щастливците, които имат климатик. В тези морски дни има три типа хора – такива, които купонясват 24/7 на плажа; такива, на които им се излиза, но няма с кого, защото приятелите им или са на село, или са на почивка (или просто нямат приятели или пари); и такива, които цяло лято не си показват носа навън, защото е много топло и ги мързи, и си стоят у тях „на климатик”.
 



И семейство Иванови –  бай Иван, съпругата му Спаска и двете им деца Георги и Симона – биха били едни от последните. Ако имаха климатик.  И на бай Иван не му остава нищо друго, освен да заведе всички на почивка.
Защото освен че е сгафил пред жена си и тя го е заплашила, че ще покани на гости майка си, проблемът с климатика го отдалечава все повече от плановете му за мързелив ден пред телевизора.

Купуването на бус и натоварването на цялата фамилия в него е само началото на едно незабравимо пътешествие без път и посока, в което всичко може да се обърка.

Защото това не е скучният, сив и предвидим свят, с който сте свикнали и в който има ясни и логични правила.
Това е „Светът на Ванката“!

„Светът на Ванката: Ваканцията” и оригиналните илюстрации на Фиделия Косева ще даде свежо начало на едно незабравимо и непредвидимо лято. Вече замислихте ли се да закупите бус?