Всеки ден ставаме свидетели на работата на най-бързия и усъвършенстван суперкомпютър в света – нашия мозък. Но какво представлява той? Как изглежда? Как работи? И как така командва нашите усещания, мисли и действия? 

Вдъхновяващото издание „Тази книга е пълна с мозъци“ от британския педагог Тим Кенингтън и лондонската образователна компания Little House of Science тръгва по следите на невроучените в търсене на отговорите на тези въпроси и кани малки и големи на смайващо пътешествие из брилянтния команден център на тялото ни. 

С помощта на забавни упражнения и лесни за правене експерименти, тази прекрасно илюстрирана книжка е шеметно ръководство за чудесата на нашия забележителен мозък. 

Кратка, но изключително увлекателна и изчерпателна, „Тази книга е пълна с мозъци“ ще разкрие пред читателите колко точно са бързи мислите ни; какво се случва с мозъка ни, докато спим; защо ни е въображението; с какво се е отличавал мозъкът на Айнщайн и още много любопитни факти, които невронауката изследва в продължение на стотици години. 

Ако някога сте се интересували от частите на нашия мозък, от древни мозъци, от странни мозъци, от животински мозъци, роботски мозъци или пък дали изобщо е възможно да се живее без мозък, тази книга ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете за тях – защото тя е чисто и просто пълна с мозъци.

Водени от лесните за следване илюстрации и примери, малките читатели ще се потопят в страховити истории от миналото и ще погледнат напред в бъдещето към следващите стъпки на невронауката; ще научат и какво следва занапред с развитието на изкуствения интелект.

А освен интригуващи факти, „Тази книга е пълна с мозъци“ ще им предостави и ценни съвети за това как можем да тренираме мозъка си да се представя по най-добрия начин.  

            „Тази книга е пълна с мозъци“ е първата книга на британската образователна компания за млади учени Little House of Science, която от 2014 г. организира извънкласни дейности, ваканционни лагери и специални семинари за деца на възраст 3-12 г. и използва интерактивен и вдъхновяващ подход, за да подхрани интереса им към науката и естественото им любопитство.