В най-новия български детски филм – „Случаят Тесла“, който вече е на голям екран, в основна роля блести училище „Цар Симеон Велики“.

Семейният филмразказва за приключенията на Тони, Рая, група скаути и тайнствен върколак. Тони, който живее с амбицията, че един ден ще стане велик учен, е сред най-добрите ученици в Училище "Цар Симеон Велики".

Той се увлича по физиката и е убеден, че технологиите трябва да са в услуга на човечеството. Особено силно го влече идеята за безплатно безжично електричество на ексцентричния гений Никола Тесла.

Тони прилага научен подход към всяко едно занимание, а вярата му в науката е непоклатима. В ролята на младия учен е любимецът на младите зрители - Мартин Паунов, а самият филм, който е дело на режисьора Андрей Хадживасилев, вече спечели първата си награда – тази на публиката на Фестивала „Златна роза“ във Варна.


Ученици от училище „Цар Симеон Велики“,  което е част от проекта на Андрей Хадживасилев, присъстваха на грандиозната гала премиера на филма. 


Училището, което има в програмата си час по щастие, неотдавна привлече вниманието на фенове на големия спорт по време на организираната в закрития му тенис корт Втора национална треньорска тенис конференция, водещ лектор на която бе световнопризнатият треньор по тенис Марк Тенант, избран за един от 50-те най-влиятелни треньори по тенис в света.