100-годишната дизайнерка и модна икона Айрис Апфел сподели тайните си за щастливо дълголетие. Съветите й бяха публикувани от The CEO Magazine.

"Най-старата тийнейджърка" в света е родена на 29 август 1921 г. в Ню Йорк. От 1950 г. до 1992 г. Айрис и съпругът й ръководят текстилна компания, която освен всичко друго изпълнява поръчки от правителството на САЩ за възстановяване на интериора на Белия дом.

През 2005 г. Апфел представя колекция си от дрехи и бижута в нюйоркския музей на изкуствата "Метрополитън". По-късно дизайнерката е поканена да преподава в Тексаския университет в Остин, а през 2013 г. е включена в списъка на „50 най-модерни жени над 50“ на вестник The Guardian.

Ванга го е казала: С тези неща ще привлечете щастието в дома си

На въпрос на какво дължи успешната си кариера в напреднала възраст, Апфел отговаря, че на първо място никога не е късно човек да се заеме с каквото и да било начинание.

"Пенсионирането в ранна възраст е съдба, по-лоша от смъртта. Това, че сте по-възрастни, не означава, че трябва да спрете да живеете или да работите", смята дизайнерката. 

А каква е тайната на Айрис Апфел за дълги и щастливи старини, четете в jenata.blitz.bg.