Все повече родни изпълнители предизвикват скандали със своето творчество заради нецензурни текстове или пошли видео сцени, пише "Телеграф".

Най-пресният случай е със Сузанита и Ангел. В клипа певицата пуши марихуана, размахва среден пръст и симулира орална любов. Това бе причината от Държавната агенция за закрила на детето да започнат проверка. Оказа се, че Орхан Мурад не е попълнил задължителна декларация, с която дава съгласието си щерка му да участва в такъв проект. 

Миналото лято на парчето на Лорена и Галин „Нощта гърми“ също бе наложена цензура. В кадрите се виждаха зърната на певицата и затова клипа бе свален. След като екипът цензурира кадрите видеото се завъртя отново. 

Певицата Яница не се посвени да покаже вагината си в клипа „Върнах ти го“. След множество подадени жалби, видеото бе свалено от ефира на телевизия "Планета". 

„Искам тризонет с 6 спални, вътре 6 жени скандални, 5 кенефа, 10 плазми. Всяка по един милион“, гласи малка част от SeTaaBrat на Павел и Венци Венц. Парчето, което набра невиждана популярност, бе жестоко оплюто в социалните мрежи. С премиерата си предизвика отпор от страна и на рокаджийското съсловие. Изпълнителите обясниха това с колегиална завист. 

Мария Илиева и Криско също предизвикаха бурни реакции с „Видимо доволни“. Тогавашният председател на СЕМ Георги Лозанов каза, че песента вреди на моралното и психическо здраве на децата. „Проблемът не е в неприличните думи, а в цинизмът по отношение на секса“, поясни той.

Деси Слава скандализира с порнографски препратки в песента „Започвам на чисто“. В един от кадрите блондинката лапа наденички по особено еротичен начин и симулира орална любов. Кулминацията настъпва, когато две мацки решават да доставят удоволствие на кренвирш от хотдог. Не става ясно дали е подаден сигнал до СЕМ, но седмица след премиерата парчето бе свалено от ефир.