Актьорите Христо Гъмов, Асен Блатечки и Даниел Пеев-Дънди разказаха в ефира на NOVA за новата си пиеса "Кучки", която е посветена на на couger културата, при която жени на средна възраст спят с млади момчета. 

"В пиесата става дума за това дали жените след определена възраст имат право да живеят живота си и да бъдат щастливи. Говорим за жени между 40 и 69 г., поне в чужбина е така", разкри Блатечки.

А Гъмов добави: "Ако бях на тяхната възраст и бях жена, и аз щях да съм кучка. Според мен обаче няма горна граница".

Блатечки видял с очите си в Тексас как се случват нещата и това го вдъхновило за пиесата.

"Couger културата включва жени на средна възраст и нагоре, които се забавляват с млади момчета. То е взаимно, не става дума за проституция. Има такива барове. Аз попаднах в Тексас в такъв. Там всяка сряда има парти. Там имаше много красиви жени на средна възраст, облечени като млади момичета, и много красиви млади момчета, които бяха отишли там заради тях. Аз бях вече доста над възрастта на тези момчета", разказа актьорът.

И добави, че навсякъде има такива жени и той самият познава доста, но уточни, че в България и на Балканите тази култура все още не е много разпространена.

"Кризата от пандемията премина. Допреди няколко месеца половината ни постановки отпадаха, а другата половина се играеха в непълни зали. Последните ни три представления обаче са продадени на 100%. Явно хората започват вече да се връщат в театъра", уточни Блатечки.

"Несигуростта и това нямане на смелост да се стигне докрай, ме дразни. Ако аз съм политик и реша, че трябва да се вкарат правила и да има зелен серетификат, ще направя така че всички да имат зелен сертификат. Или пък въобще няма да ги вкарам тия сертификати. На този си акъл обаче никога не бих се занимавал с политика", каза той.