Диетологът и член на Националното общество на диетолозите Олга Декер, разказа кой не трябва да прекалява с яденето на череши, предава "Дарик".

Според лекаря хората с диабет трябва напълно да избягват добре узрелите и сладки плодове, а страдащите от алергия също трябва да се въздържат от прекомерната им консумация.

Освен това на децата трябва да се дават само ограничени количества череши.

„Децата, особено в ранна възраст, могат да получат обриви заради недоразвитост на ензимната функция на панкреаса“, обясни Декер.

Прекомерната консумация на череши също може да доведе до подуване на корема и газове при малчуганите, предупреди тя.

Специалистът добави, че ако не прекаляваме пролетните червени плодове могат да се консумират без да навредят на фигурата, снабдявайки тялото ни с полезни протеини и фибри.