Четирима участници и сто хиляди причини да се впуснат в най-безмилостната битка един срещу друг  - започна финалът на риалитито „Фермата“.

В последната и най-важна битка със зъби и нокти ще се борят учителката Маргарита, многодетната майка Веселка, фитнес треньорът Сами и автомонтьорът Краси, но само един от тях ще си тръгне като победител. 

Преди минути на специално изградената Арена се събраха всички играчи от сезон пет, роднини, четиримата финалисти и водещите на шоуто Иван и Андрей. 

Четири са битките, които предстоят и които ще тестват фермерската сила, умения и знания по българска история на Маргарита, Веселка, Красимир и Сами. Освен точките от игрите, които ще ги доближават все повече до голямата цел, за крайния резултат ще допринесат гласовете на отпадналите участници, както и  sms подкрепата на зрителите.

Линиите вече са отворени и всеки може да подкрепи своя фаворит. Краткият номер за Маргарита е 1633, за Веселка – 1634, за Краси – 1635 и за Сами – 1636. От един телефонен номер могат да се изпращат до 20 sms-а за всеки един финалист, а цената на един sms е 1.20 лв с ДДС за трите мобилни оператора.

Феновете на „Фермата“, живеещи в чужбина, могат да дадат своя вот, само ако притежават карта на български мобилен оператор.
Финалът на шоуто се предава и онлайн, 360-градусова камера следи всичко, което се случва на Арената.