Веселин Маринов ще вземе близо милион от грандиозния си концерт „35 години на сцена”, който направи преди дни в зала „Арена Армеец” в столицата, показват изчисления. Приходите на изпълнителя на „Горчиво вино” идват от продадените близо 13 300 билета с цени от 20 до 100 лева. Така голямата звезда на българската естрада успя да съчетае повече от брилянтно полезното с приятното.
Изряден данъкоплатец

„Винаги съм бил изряден данъкоплатец. Плащам си всичко, а когато съм на сцена – се раздавам докрай”, споделя певецът. И неведнъж досега е признавал пред народното издание, че е от хората, които сами менажират далновидно ангажиментите си – от спонсори до организация на шоуто с всичките му детайли. От джоба си Веско е платил само за екипа и балерините, с които танцува по сцената.


С дъщеря си Йоана

С този си финансов успех Веселин Маринов се нарежда веднага след Лили Иванова, която бе първата българска певица, осмелила се да направи концерт в „Арена Армеец” в края на 2012-а. Припомняме, че тогава гранддамата на родната поп музика събра 15 000 души и пя над три часа на живо. А от изявата си спечели близо 1,2 милиона лева – малко по-малко сега прибира и Веско Маринов.
Пълният капацитет на „Арена Армеец” е 17 906 места. До момента никой не е събирал толкова хора на едно място, твърдят запознати. Изключение правят само Лили Иванова и Лейди Гага, а сега и Веско Маринов.


Най-верните го следват навсякъде

„Много съм щастлив, че се събраха толкова много хора. Да ви призная обаче, бях и малко притеснен, защото това силно респектира. Задължава те да дадеш най-доброто, на което си способен!”, с вълнение отбелязва Маринов, който до момента има цели 23 концерта в зала 1 на НДК – и 27 албума, пълни с хитове.

Специален момент за него бе една песен, която посвети на големия си приятел – поетът Евтим Евтимов, който си отиде преди пет месеца от този свят на 82-годишна възраст. Именно тандемът Евтим Евтимов - Тончо Русев написа едни от най-запомнящите български хитове, част от които изпълнява Веселин Маринов.

Цветан Цветанов дойде със семейството си

Сред личните гости на изпълнителя бяха маестро Тончо Русев, роднини и приятели на Маринов от родния му Полски Тръмбеш, начело с дъщеря му Йоана. Разбира се, събитието не пропусна и най-добрият приятел на Веско – политикът от ГЕРБ Цветан Цветанов, придружаван от близките си. Специални гости бяха и колегите на Маринов – дует „Ритон”, Роси Кирилова, Лили Иванова, Георги Христов, Васил Найденов и др.В залата липсваше само втората му съпруга Цветанка Господинова, с която изпълнителят се раздели през 2011-а. За сметка на това пък – първата му жена бе там. Колоритна изненада за певеца бяха направили и от фен клуба му в Полски Тръмбеш. Три автобуса с фенове на певеца дойдоха и от Шумен, Ловеч и Велико Търново.

Анелия ПОПОВА, в. "ШОУ"

ОЩЕ БЛЕСТЯЩИ СВЕТСКИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА