Генчо от "Игри на волята" честити Националния празник на всички свои фенове в Instagram.

Харманлията сподели видео, в което коментира какво за него са хората, които са се борили за свободата на България от османско робство. И използва случая да размаже Йонислав Йовчев - Тото заради изцепката му с Левски и Ботев, предизвикала скандал, който явно не стихва и до днес.

"Специален ден е. Надявам се, че всеки един от вас знае и оценява какъв подвиг са направили нашите предци. Тези, които бяха наречени от Тото трето-пето поколение турци, за мен много по-истински българи от тези, които сега бродят из нашата страна", захапа навръх 3 март като питбул сгафилия певец земеделецът от Игрите.

 

Генчо визира думите на Тото, споделени преди време в негов подкаст, в който казва, че Ботев и Левски били трето-четвърто поколение турци

"Много се дразня, когато слушам някой пък как Ботев и Левски са се борили за нашата държава. Льохмани, Ботев и Левски са шесто поколение турци, защото те са родени 600 години, след като това нещо тук (бел.ред българските земи) е Турция. Те са шесто поколение граждани на Турция", изцепи се рапърът и подкаст водещ в епизода, в който му гостува Борислав Захариев, известен като Боби Турбото.

 

 

Моментът от видеото се завъртя в TikTok и предизвика огромна негативна вълна срещу Тото. Малко по-късно Тото взе да замазва гафа и се извини за думите, които уж били извадени от контекста.

"Гордея се, че съм роден в страната на Ботев и Левски. Потресен съм, че едни мои думи за Ботев и Левски, казани преди година, са извадени от контекста и са причина за нелеп скандал. Ако по някакъв начин съм наранил патриотичното чувство на когото и да било друг българин, аз дълбоко се извинявам. Станало е неволно", оправда се Тото в Instagram.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук