Мерилин Менсън беше осъден на 20 часа общественополезен труд и глоба, след като не оспори обвинението, че е издухал носа си върху видеооператорка по време на концерт през 2019 г., предаде АП.

54-годишният скандален рокер искаше да се яви чрез видеозапис на изслушването по обвинението, но съдията го задължи да присъства в съдебната зала в град Лакония, щата Ню Хампшър.

В понеделник Менсън влезе през главния вход на съда, облечен в костюм, от главата до петите в черно, и с тъмни слънчеви очила. Той се представи в съда с истинското си име Брайън Уорнър, говорейки спокойно и тихо.

Менсън бе обвинен по два члена за нападение при сблъсъка му с видеооператорката по време на концерт в Гилфорд на 19 август 2019 г. Певецът не оспори единствено обвинението за изсекване на носа в рамките на напълно договорено споразумение с прокуратурата. Обвинителите се съгласиха да отхвърлят другото обвинение - че е наплюл видеооператорката.

Съгласно споразумението на Менсън е наложена глоба в размер на малко повече от 1400 долара, като 200 от тях са с отложено плащане. Той се задължава да избягва нови арести и да уведомява местната полиция за всички свои изпълнения в Ню Хемпшир през следващите две години.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com


Съдията, който нарече действията на Менсън „ужасяващи“, се съгласи да разреши на Менсън да полага общественополезен труд в Калифорния. Менсън спомена пред репортери, че може да избере да работи с хора, подложени на рехабилитация. До 4 февруари той трябва да представи доказателства за полагането на общественополезен труд.

Според полицейската декларация Менсън подходил към видеооператорката Сюзън Фаунтън в зоната пред сцената, приближил лицето си до камерата ѝ и я заплюл с „голяма храчка“. Слюнката попаднала върху двете й ръце. След това той отново се приближил до нея, коленичил и покрил с пръст едната си ноздра, преди да се изсекне с другата по ръцете и дланите ѝ.

Менсън „издухва значително количество слуз по Фаунтън“, се казва в писмената декларация на полицейски сержант, който преглежда видеозаписите от концерта. "След това гледната точка на камерата се променя и се вижда как Менсън сочи и се смее на Фаунтън“, се казва в полицейската декларация.

Видеооператорката Фаунтън не присъства в съда, но представи изявление, което беше прочетено на глас.

„Аз съм професионалист и съм в този бранш от 30 години. Работила съм за много компании и през всичките години, в които съм работила с хора, никога не съм бил унижавана или третирана по начина, по който се отнесе с мен този обвиняем“, гласеше то. „Това, че той ме заплю и си издуха носа върху мен, беше най-отвратителното нещо, което някога е правил човек“, жалва се потърпевшата.

„Разбирам, че по принцип това не е голямо обвинение, но се надявах, че подсъдимият ще получи присъда, която ще го накара да се замисли, преди отново да направи нещо подобно“, се казва в изявлението.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук