Престижна българска компания установи партньорство със световния конгломерат Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) на милиардера Бернар Арно, който придоби мажоритарен дял в Chateau d’Esclans.

По този начин бе сформирано ново партньорство с имението и неговия собственик Саша Лишин, който се превърна в движещата сила на розовите вина в Прованс.

Бизнесменът, наричан още Визионера на провансалското розе, ще управлява имението съвместно с LVMH.

Роден в Бордо през 1960 г. и получил образование в САЩ, Саша Лишин е работил във всеки аспект на винената индустрия - от производството до крайната продажба. Неговата мечта е била да създаде най-доброто розе в света и да направи розовите вина известни в целия свят.

В съответствие с невероятния си усет за иновации и далновидност, енергизирана от непрестанната страст за правене и популяризиране на възможно най-висок клас вина, той създава невероятни марки, които са задължителни за ресторантите с отношение към добрата храна и качественото вино.

Chateau d’Esclans, представлявано от Лишин, подписа ексклузивен договор с БНК ООД, представлявано от Веселин Балевски, за ексклузивни права за внос на вината за българския пазар.

През последните 12 години БНК ООД успя да наложи вината на избата в цялата страна и да създаде стойност на българския пазар.

По този начин родните потребители могат да се насладят на реномирани брандове, които пристигат в родината ни, благодарение на търговския усет на г-н Балевски и неговата фирма БНК, която се утвърждава все по-осезаемо на българския пазар и печели доверие, благодарение на качествената селекция на винарски изби от Франция и Италия.

Вината с марки The Pale, Whispering Angel, Rock Angel, Chateau d’Esclans, Les Clans u най-доброто розе в света - Garrus, можете да намерите в престижните ресторанти, хотели и курорти или да поръчате онлайн на bnkwines.bg.