Грешка! Тези продукти не се слагат в хладилника

Готвач не съветва да съхранявате шоколад при ниска температура, тъй като при такива условия ще се влоши качеството му

Главният готвач Анатолий Крюков посочва кои продукти не трябва да се съхраняват в хладилника. На първо място това са доматите.

„Дори когато се берат зелени, те винаги узряват на топло и тъмно място. В хладилника процесът спира и те стават безвкусни, абсорбират чужди миризми и се влошава аромата и качеството им, отбеляза той.

Ако държите меда в хладилника, той започва бързо да кристализира, казва Крюков. Освен това готвачът не съветва да съхранявате шоколад при ниска температура, тъй като при такива условия ще се влоши качеството му и вероятно на повърхността му ще се образува конденз, съобщава Дарик.

Списъкът с продукти, за чието съхранение хладилникът не е най-доброто място, включва още моркови, ябълки, картофи, зеле и цитрусови плодове с високо съдържание на витамин С.