Искате ли да покорявате пистите облечени с идеалното яке? То трябва да е не само красиво, но практично и функционално, да ви пази от студеното време, но и да ви дава пълна свобода. Ето няколко съвета как да изберете своето.

Къде ще карате ски или сноуборд?

Добре е, когато избирате своето идеално яке за зимни спортове, да вземете предвид мястото, където ще се изявявате по пистите. Какъв е климатът там? Мек или пък напротив, доста по-хаплив и студен? По стандартните писти ли карате, или предпочитате оф роуд приключенията по неутъпкани склонове? През деня ли ще карате или вечер? Доста курорти по света предлагат и тази екстра - нощно каране. Тези фактори имат отношение към дебелината и характеристиките на дамските ски якета. Подберете по-тънко, по-дебело или пък модел, който е на слоеве и лесно можете да махнете или добавите подплатата. Ако постоянно вали сняг, е много важно да останете сухи. Подберете дамски ски якета от водоустойчив и дишащ материал.

Какви са основните типове дамски ски якета?

Обичайно "меките" soft shell дамски ски якета са за по-сухи дни, тъй като са от по-разтеглива и по-малко водоустойчива материя, която не ви дава оптимална защита. "Твърдите" hard shell дамски ски якета от своя страна, включват повече слоеве и съответно високотехнологични мембрани и са позиционирани в по-високия ценови клас. Те са универсален избор, защото са водоустойчиви, дишащи и здрави и са във всякакви дизайни. Налични са и по-дебели модели с подплати, които са с различни изолиращи слоеве и са подходящи за най-студеното време и са по-тежки и обемисти. При сухия студен климат, изберете пухено яке. Синтетичните материи топлят, но са по-обемисти, но не губят свойствата си, ако якето се намокри.

Какво друго да имате предвид, когато избирате дамски ски якета?

Убедете се, че моделът е функционален и има качулка, както и достатъчно джобове, в които да приберете всичко необходимо - мобилен телефон, ключове, слушалки. Идеални са и тези, които имат специална ластична лента със закопчаване на кръста, която гарантира, че гърбът ви няма да се напълни със сняг, ако паднете. Ръкавите, които са като ръкавички с дупка за палеца също са създадени за да предотвратят максимално навлизането на сняг там, където не му е мястото и да ви държат топли и защитени. Богат избор от дамски ски якета канят да изберете своите любими модели, с които да покорите избраните писти със стил в удобен формат.

Подберете правилния размер и дизайн за себе си

Дамските ски якета са в толкова много дизайни! След като изберете най-подходящия тип яке, спрямо пистите и климата, на които ще карате, е време за най-забавното за дамите - визията. Все пак, дамски ски якета са не само защита от студа, но и начин да отличите и заявите себе си сред белотата на планината. Цветовете и дизайните са безброй и канят да откриете своите. Не забравяйте да обърнете специално внимание на размера и да изберете правилния за себе си. Все пак, ските и сноуборда са спортове и изискват да ви е максимално удобно. Неправилният размер дамски ски якета може да затрудни и вгорчи преживяването и вместо да се насладите максимално, да се чувствате дискомфортно, в колкото и страхотен дизайн и хай-тек да е якето. Облечете се със тил и комфорт с подходящи дамски ски якета, които ви очакват на MODIVO наред с всякакви изкушения за вашия гардероб – от джинси и топли аксесоари като шалове и шапки, до разнообразни чанти за всеки повод, празник и делник. Бъдете себе си винаги и навсякъде.