Даже и да не вярвате в хороскопи, признайте си, че макар и с крайчеца на окото все пак прочитате предвещанията за деня, пише Енциклопедия на астрологията“ (Книгомания).

Човек е любопитен за бъдещето си, за себе си и най-вече - за чисто заложените му качества и недостатъци, с които е добре да се научи да живее в хармония. Рядко обаче можете да прочетете „детски“ хороскоп.

Припомнете си дали и вие сте били описаното по-долу дете според зодията си или пък се „подгответе“ какво може да очаквате от вашия собствен палавник.

Младият ОВЕН е енергичен, напорист, шумен, лесновъзбудим, темпераментен… и склонен към инциденти. Това безстрашно дете предприема рискове, от които на страничния наблюдател може да му спре сърцето. Травмите на главата са обичайни.

Детето Овен мрази да играе самò. То изисква постоянно стимулиране. Овенът е най-щастлив в активна образователна среда и учи като върши нещо, и то в среда на конкуренция. Когато е нещастно, отегчено или не е център на вниманието, детето Овен изразява недоволството си, като прави сцени.

Типичното дете ТЕЛЕЦ се нуждае от установен ред във всекидневието и практическото обучение, което включва както тялото, така и сетивата. Повечето от тези деца имат любим предмет, на който държат много и който им помага да се чувстват в безопасност.

Тъй като това дете често се страхува да се изяви навън, нежното насърчаване ще му бъде от полза. Прякото противопоставяне е най-добре да се избягва, тъй като обикновено води до сцени или детето отказва да помръдне на инат.

Любопитни и общителни, хлапетата БЛИЗНАЦИ се възползват от интелектуално стимулиращата среда от самото си раждане. Те просто трябва да знаят. Малките Близнаци разглобяват напълно нещо на части, за да видят как работи, изчитат всички книги в библиотеката, независимо дали са подходящи, сърфират из интернет, без да са ги учили на това, и надуват музиката, докато си пишат домашните.

Малкият РАК се нуждае от стабилна, покровителствена среда, в която да се учи, и постоянни уверения за любовта на своите родители. Той е привързано дете, което иска да бъде близо до родителите си. Трябва да бъде доста насърчаван, за да му се помогне да разпери криле.

Това е златното дете, открояващо се сред тълпата.

Детето ЛЪВ има предани почитатели, което може да доведе до проблеми заради разглезване. Рядко срещано и красиво, котешкото око е един от зодиакалните камъни на Лъва. То се нуждае от учебна среда, в която да може да блести и която дава възможност за танци и театрално изкуство.

Налагането на дисциплина е също важно, за да се държи под контрол развиващото се его на Лъва. Ако някой му пречи, това дете бързо се превръща в цар на драмата.

 

Спретната и подредена още от съвсем малка, ДЕВАТА знае винаги точно къде да намери вещите си. Това дете цени практическия опит и грижливо обмисленото обучение.

Макар да не му е присъщо да се цапа, то обикновено се храни от контакта си със земята. Градинарството, както и занаятите са любимо занимание.

Детето ВЕЗНИ бързо се научава да се харесва на хората и да посредничи при спорове. Този очарователен индивид трябва да бъде насочван внимателно по пътищата на живота.

Ориентиран към хората, малкият представител на този знак се учи най-добре в среда, където акцентът пада върху сътрудничеството, а не върху конкуренцията и където се насърчава любовта към учението и изкуствата.

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества.

Детето СКОРПИОН често е тихо и потайно и обича да се оттегля в света на фантазиите. То е чувствително, ранимо и ревниво. Когато усети натиск, може да използва отровното си жило, дори на пръв поглед нищо да не го е провокирало.

Понякога проявява жестокост, но разрушителното му поведение може да се избегне, ако се осигури достатъчно интересна среда, в която детето да размишлява върху това как е устроен светът.

Още от съвсем малко детето СТРЕЛЕЦ започва да задава въпроси. Жизнерадостно и пълно с енергия, то има нужда да бъде активно и рядко стои на едно място. Малкият Стрелец като цяло е честен, но ако го хванат да прави пакост, си измисля своя версия на истината.

Това авантюристично дете е най-щастливо в среда, която насърчава самоизявата и ученето. За да се научи на отговорност, е добре родителите му да му вземат домашен любимец.

Детето КОЗИРОГ е зряло за възрастта си. Много от децата, родени под този знак, още от ранна възраст се чувстват така, сякаш носят някакъв товар или изплащат дълг. За тях е подходяща подредената, традиционна учебна среда, в което има известна доза конкуренция и предизвикателство.

Детето ВОДОЛЕЙ е различно от останалите. Всеки опит да се опише неговата чудата личност ще удари на камък.

То често е като катализатор в своето обкръжение, но за него стабилността е важна. Би имало полза от неконвенционална учебна среда, в която се насърчават експериментите и изобретателността, а науката е поставена на пиедестал.

Детето РИБИ е родено мечтател. Активният му ум се чувства чудесно в артистична образователна среда, която подхранва въображението и където няма строга дисциплина.

Тъй като има чувствително сърце, то се разплаква лесно и не понася болката – както своята, така и чуждата. Нехармоничната среда може да го разстрои много.