По правило, хората, които са въвлечени във връзка, се приемат като по-привлекателни. Но истинската опасност за “отвличане на партньора” идва от нарцисистите, установи ново изследване по проблема. Те не се интересуват от това дали даден човек е във връзка или не е. Водещият автор на изследването, д-р Ейми Брунел, обяснява:

“Резултатите от нашето изследване показаха, че хората с нарцистични черти на характера реално не правят разлика между хората, които са във връзка и имат партньор, и онези, които са сами. Според нас те просто започват да преследват онези, които им харесват, без изобщо да се интересуват от техния социален статус и обвързаност”.

Типичните нарцисисти са арогантни, егоистични, екстраверстни и имат наистина засилено чувство за собствена важност. Те наистина вярват, че са специални. Изпитват по-малко вина и преживяват много по-малко угризения когато се възползват от другите. Изследването е обхванало 247 студенти в колеги и университети. Данните са показали много по-голямата вероятност нарцисистите да “отмъкнат” или поне да опитат да отмъкнат партньора или партньорката на даден човек и дори на приятел

“Доброто разбиране на поведението на нарцисистите е наистина важно, защото ни помага да си обясним поведението на хората, които са фактори в нашия живот. И, много често може да ни помогне да идентифицираме онези типове хора, били те приятели или просто познати, които не желаем в нашия живот”, коментира д-р Брунел, пише obekti.bg.