Спестяванията на Лили Иванова се трупат в банка на офшорната зона Британски Вирджински острови, твърди източник на "Уикенд". Посредством столична адвокатска кантора звездата изнася всичките си печалби в зона, освободена от всякакво данъчно облагане. Според запознати сметката й е набъбнала до зашеметяващите 4 милиона евро.
До зората на демокрацията Лили нямаше проблеми с приходите си като родна суперзвезда. Като изпълнител на държавната "Дирекция Музика" тя и колегите й бяха на месечни заплати. Тук-там получаваха по някой и друг хонорар, който също се осчетоводяваше и отчиташе пред държавата. Малко след 90-те, когато примата започна работа с различни продуценти, певицата бързо напипа мекото на баницата и разбра, че кариерата й на свободна практика може да й осигури живот като на кино. Бурните години след промяната обаче я пощадиха от стриктния контрол на държавата върху приходите на певицата, което пък помогна на алчността й да вземе превес.

Запознати споделят, че Иванова е отчитала почти нищо от заработеното. Малко след 2000 г. пък оборотната звезда пускала данъчни декларации, напълно неотговарящи на огромните й приходи, твърди "Уикенд". Заради очевидно грандиозните концерти с огромни печалби и лъскавия начин на живот, през 2009 г. НАП взе на мушка Лили, подлагайки я на щателна проверка. Тогава се оказа, че певицата не е редовен данъкоплатец и задълженията й към данъчните възлизаха на близо 300 бона за няколко години. 

След като изчистила дълга, Лили предприела действия за спестяването на припечеленото от хищните лапи на държавните квестори. Естрадната легенда обаче била напълно против да плаща стотици хиляди за данъци. Освен това тя имала да си връща на държавата заради погубения й стаж по време на социализма, след като изгоряха архивите на "Дирекция Музика".

В момента авоарите на певицата се управляват от топ финансист, който решил да "спаси" Лили от разточителното донорство на хазната, като отворил офшорката, където пращал всичко припечелено от 78-годишната прима.