Новата порция коментари на лорд Минчев за седмичната му рубрика "Гилотина" в "Телеграф".

ДИЛОВ-СИН, СИН И ЗЕЛЕН…

Любен Дилов- син ми е син-зелен в тази престрелка от цветове, в която те са уголемени до невъзможност от трикраката оптика на карето. Тиктакащото модно безумие е полазило известният донжуан до степен на отхвърляне на всичко свято и подписано с имената на световни дизайнери, до пристан на едно невежество, което не може да се припише на Дилов а на онези които премълчават ставащото. Аз няма да премълча тежкото родство, дори робство между папийонката и жилетката, така красиви поотделно и така неуместни заедно. Нещо като Елизабет Тейлър и Лари Фортенски в съвместния си живот. Всичко това щеше да е един словесен флирт, едно намигване на клавиатурата, ако не бяха дънките и полевата риза, която би подхождала най-вече на земеделец. Любен Дилов –син е помъкнал и куфар, в който навярно са верните аксесоари . Нали е отворен, нека го отвори…

НИКИ КЪНЧЕВ- МОДНА ЖАЛБА ЗА МЛАДОСТ?

Никой не може да избира чертите на лицето но всеки може да избира облеклото си. В такива размисли и пасти се вглеждам в облеченото от Ники Кънчев, чиито посърнал костюм го запраща моментално в една по-неудовлетворителна възрастова йерархия. С мил поклон към водещият ще кажа, че дрехата му го прави да изглежда в професионални диапазон от водевилен водещ, през участник в цирков номер до управител на Ресторант Спални Вагони. Бялото е последен пристан на жалбата за младост, дори не жалбата а направо жаждата за все по-трудния вървеж между младостта и нейната противоположност. Много от нас ползват боя за коса, но на тези прожектори брадата и мустаците на господина са като рисувани с флумастер. Забелязвам че мръсно бялото сако е комбинирано със сив панталон- кискащо се бракосъчетание на насилствено омъжени. Вратовръзката трябва да бъде временно лишена от свобода, заради пълното отсъствие там на съвременност, на тенденции, на отказ да се противопостави за анонимните претенции на оня, който я е избрал или произвел.

ЗУРЛЕВА В СВЕТОВЪРТЕЖ ОТ ПЕРЛИ

Много, наистина много е приятно да видим бизнесдама с толкова умерен и разнообразен шик. Едновременно задължена от висотата на своето положение и отпусната в знанието си да бъде дискретна, Силва Зурлева и днес е образец за следване. Роклята - искряща дантела на великолепен фон, където танцуват бледорозово и страст, разгонва тълпите , оставяйки краткотрайни приказки за осведомени. Зурлева е успешна във фризурата си, в усмивката , в  грима си. Когато застанете пред портрета и сякаш ви полазва спокойствие. Казвате си- щом на света има една такава жена, мога спокойно да отворя бутилка шампанско. С тайното намерение да я срещнете или поканите на танц. Погледнете бижуто- световъртеж от перли, но подредени така, сякаш лично оркестъра на Маринский театър свири дирижиран от Гергиев.

КИСЕЛА МОДНА МАРГАРИТА ЗА ХРАНОВА

Още един неверен тон за брадърката Маргарита Хранова. Толкова траурно наистина подхожда за събитието на което се е появила и вътрешното и чувство не я е подвело по никакъв начин. Но остава гробовното усещане за край на нещо, за последно опело, за тъжния край на един сценичен патос, за един низходящ устрем. Ще вдигна една маргарита за нея, докато тъгувам над шифонените и криле. Антон Стефанов също опитва да излезе от прокобата на пуловерчетата си и е поставил риза с много малки модни качества и приличаща на онези от кошовете за намаления, в което няма нищо лошо ако си студент или ватман първа година. Разсмиващо забавна е и производителката на чаршафи Славка Занева, чиято раирана в дантела и черно рокля, може да бъде използвана за спално шалте в някой мотел. С подобна характеристика бих описал и новоомъжената Дони Чачова, текстописец и сексапилен светски пълнеж.

МИРО ПОКАЗВА ЕСТЕТИЧЕСКА ДЕПРЕСИЯ

Напълно променен, с излъчване на свещеник, Миро от Каризма пя на едно тъжно и украсено с ламе и пясъчна коприна събитие. Може да се каже, че поради облеклото му повечето гости го взеха за свещеник а поради черните му очила-  за някой който е объркал залата. Напълно сляп за рязко напускащият го стил, момчето за романтични поръчки на Бог, днес е бледа сянка на мощното си излъчване и забележителен някога моден чар. На този кадър се вижда естетическа умора, която вероятно ще прерасне в депресия. Причините да кажа всичко това за очевидни за всекиго- един зле ушит фрак, огромно, грозно и ненужно парче коприна, като къделя вместо вратовръзка или каквото дизайнерът е решил, че е произвел. Ужасна стойка, като на пенсионер на гише за пенсията си а очилата допълват тъжния образ на една отиваща си жизнерадост.