Предлагаме ви нова порция от коментарите на лорд Евгени Минчев за седмичната му рубрика в "Телеграф". Нашите коментари, както винаги са излишни.

КРИСКО ГОТОВ ЗА МИНЬОР, МЯЗА НА МИРО

И Криско ми е на гости днес, така че да слагаме наргилето и турското кафе. Ашкоолсун, брато, тЕя дънки са трепач. Те направо образуват наказателна бригада с обувките-също парче престъпници, но на модна основа. Дали това е яке или превъзбудено сако, само утрото и неговата светлина могат да кажат. Шапката е напълно подходяща за работа в мина, поради своя съдържателен и ярък характер. Блузата е опитно поле за начинаещи дизайнери или просто Криско не е използвал правилната програма за пране…С тази хубава брадичка отдалеч ми напомня на Миро, но няма да кажа точно кой, защото съм си сипал чаша мартини, с много лед и малко маслини. Това мило създание до рапъра на десетилетието е много сладка за да бъде обсъждана. Пък и защо да и правя тази услуга. Нали?

СКЕНДЕРОВА ВРЪЩА СТИЛА НА ГАРБО И ДИТРИХ

Винаги изненадваща и нова, с интелигентно усещане за стил, бизнесдамата Ивана Скендерова отново прави силна заявка. По време на Британско Българския Бизнес Бал в Лондон преди дни, тя стана център на внимание с новия си стил. Пайети и черно, издължена визия, малка шапчица, в стила на романтичните 40-те години, възвърнал се по-късно с драматичните образи на холивудски звезди като Грета Гарбо и Марлене Дитрих. Фаталният но ярък  поглед, в който потъва всеки околен амбианс, е лиезонът между нейната успешна кариера и нежна душа, която се показва само за познавачи. Добра възможност е да похваля и танцьорите от Фолклорна магия, които водят традиционното през аристократичния и леко надменен свят на Острова.

ДАЛИ САЛВАДОР ДАЛИ Е РИСУВАЛ ХОАНГ?

Чудил съм се и днес отново се чудя, защо хората си държат прането на простор в двора… Защото не виждам друга причина облеченото от тримата тук да е така парцаливо, освен ято жерави да са ги нападнали докато съхнат. Макар унищожението да не е пълно, тук личат поражения за поне 75% унищожено самочувствие и плат. Джино дори се кипри леко разкрачен , дънките като два кюнеца пускат дим в очите ми. Парад на тенекиените украси виси над „предните му гърди” и ако използвам този цитат на Джулиана Гани, то е защото изглежда сякаш младежът е заел дрехите си от нея. Пъстри са и предните гърди на Люси Иларионов, върху чиято тениска май са обърсали четките си цял курс първолаци. Малки танкове вместо обувки издават тежката артилерия която талантливият режисьор представлява и води до усмихнати спомени за малкия танк на лейтенант Грубър от Ало, ало. Закачулена така, певицата Ани Хоанг може да мине за всяка млада звезда от Изтока, но северни ветрове са обрулили и нейните дънки. Якето е направо чернова на Салвадор Дали, но как е станало това, като геният отдавна е смъртник не знам. Воистина не знам.

ЦВЯТ ЛИЛАВ ПРИ ПОЛИ ГЕНОВА

Полигеновистичен синдром ли е виновен за този цвят в косите на едноименната певица или историята ще поднесе друго обяснение? Колкото и да сме свикнали на нейните превъплъщения , госпожицата този път ме удря направо в „предните ми зеници”, видели какво ли не. Цвят лилав и тук там цикламен, покрива прическа с форма на Мерилин Монро, но след като е минала през пълна със захарен памук стая. Твърде много черно,  малки отблясъци отдолу, дантелено напрежение около шията и огромна цепка на коляното дават заявка за модна апатия, последвана от чаша шампанско. Кавалерът на госпожицата, чието име ми е неизвестно, е също добре дошъл в моя свят на модни интерпретации. Нека го наречем господин Х или, може би дори господин Микс, което е удачно предвид смелата бъркотия от цветове по него. Ако махнем блузката с цвят Косата на Тръмп, то късите ръкавки са най-малкото неудачни, докато дамата ти е в палто.