Ослепително красив, излъчващ класа, непреходен стил и аристократизъм е победителят в категория Best of Show за 2023 г. на конкурса за елегантност, който се проведе от 22 до 24 септември в Hyatt Regency Pravets Resort.

Впечатляващият автомобил Mercedes-Benz 300SL (W189) от 1956 г. смая журито и публиката с присъствието и неподражаемия си характер и заслужено спечели голямата награда на най-престижното събитие за ретро автомобили у нас. Моделът, известен с прозвището Gullwing заради характерното отваряне на вратите подобно на разперени крила, към момента се оценява на около 3 млн. лева.

За шести път любители и колекционери на ретро автомобили се събраха, за да присъстват на изискано авто дефиле с участието на 40 забележителни творения на инженерната мисъл и полета на фантазията в автомобилостроенето. Всеки един от автомобилите бе внимателно обгрижван от своя собственик, за да се представи в пълния си блясък и да впечатли взискателното международно жури.

Събитието, водено от Орлин Горанов, бе открито с бебешка количка от 1927 г., а по „подиума“ край езерото минаха възхитителни представители на класическите автомобили, сред които и модели, непоказвани досега в България.

Всички възхитителни представители на класическите автомобили, преминали по „подиума“ край езерото, вижте в auto.blitz.bg.