Спанак, ябълка, моркови, цвекло - гарантирана рецепта за енергия. А ако добавите и малко въображение, ще получите чудесна зимна салата с апетитна визия.

Необходими продукти:

100 г бейби спанак
100 г рукола
50 г сушени боровинки
2 малки глави цвекло
2 моркова
1 ябълка сорт „Грени Смит“
сусам за поръсване

за дресинга:
30 г пресен джинджифил
1 шушулка кардамон
1–2 ч. л. мед
сок от 1 лайм
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Цвеклото и ябълката се обелват и се режат на малки кубчета.

Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.

Така подготвените зеленчуци и ябълката се смесват в купа със спанака и руколата.

Джинджифилът се обелва и се настъргва. Изстисква се сокът му и се смесва със сока от лайм, стрития кардамон, сол и меда.

Салатата се овкусява се с дресинга.

Сервира се, поръсена с боровинките и запечен на сух тиган сусам.