Крем супите са истинска кулинарна благословия заради възможността в тях да се преплетат всевъзможни вкусове. Тази рецепта залага на класическите за този течен жанр тиквички, грах и картофи, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
2 с. л. зехтин
4 тикви чки, нарязани на малки кубчета
1 глава лук, ситно нарязан
½ ч. ч. замразен зелен грах
3 картофа, нарязани на малки кубчета
200 гр. крем-сирене, рикота или фина извара
1 ч. л. сушен или пресен джоджен
 пресен лук и лимон за гарниране
 зелени кълнове за гарниране, по желание
 сол и пипер и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне
1. В загретия зехтин се слагат тиквичките, лукът и грахът. Разбъркват се 3-4 мин., докато омекнат. Половината от зеленчуците се отделят за гарниране и се посоляват леко. Към останалите се прибавят картофите, разбъркват се и се заливат с 1,5 л вода.
2. Супата се подправя със сол на вкус и се оставя да ври 15 - 20 мин., докато картофите омекнат. След това се пасира.
3. Пасирана супа се поръсва с джоджена и се добавя крем сиренето. Оставя се на много слаб огън за 3-4 мин.
4. Супата се сервира, гарнирана с отделените зеленчуци, зелен лук и резен лимон.