Прочути родни музиканти потеглят на Национално турне „Концерти с кауза“  2024  „С песен и стих в сърцата“, за да подкрепят и помогнат на две благородни каузи. Родните звезди ще се борят в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и каузата „За повече българска музика в национален ефир“. 

Турнето стартира на 11 юни в град Русе и ще продължи чак до 27 юни с финален концерт във Велико Търново. Пловдив също ще стане част от магията на 18 юни /вторник/ от 20:30 ч. в Летния театър на Бунарджика.

Пловдивчани и гости на града ще могат да се насладят на незабравимите хитове на популярни български изпълнители. Зрителите ще чуят невероятните Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки, Искрен Пецов, Красимир Недялков, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „Deja vu“ /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков/, Група „Спринт“, Група „Хоризонт“ и група „Жестим“. Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“.

Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София“, а водещ на концерта ще бъде Веселин Пренеров.

Събитието се провежда със съдействието на община Пловдив, като специални гости ще бъдат безкрайно талантливите деца и младежи от Арт център - гр. Пловдив с ръководител Румяна Иванова.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Едната е Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза. 

Втората кауза, за която ще се борят нашите звезди е Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители.

Мисията е да има над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии. 

Ето и датите на всички концерти:

11 юни – Русе, 12 юни – Варна, 13 юни – Плевен, 17 юни – Шумен, 18 юни – Пловдив, 19 юни – Стара Загора, 20 юни – Сливен, 21 юни – Бургас, 24 юни – Добрич, 25 юни – Разград, 26 юни – Габрово и 27 юни – Велико Търново.

Организатори на събитието са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио Спринт Проджект. Със съдействието на Конфедерация на труда „Подкрепа“.

С подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика и комисията по култура и медии към Народното събрание.

Партньори на събитието са Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф. 

Билети за събитието можете да закупите на касите на EasyPay, каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов“ – чрез системата на  Eventim, Билетен център пред Община Пловдив, в Туристически информационен център на пл. "Римски стадион" или онлайн на https://www.eventim.bg/bg/, https://bilet.bg/bg, https://epaygo.bg/2313315042.