СПА процедурите и почивките вървят ръка за ръка с масажно олио и музика на Ения. Повечето хора си представят, че на тези преживявания те ще са с лице надолу, леко унесени, докато под носа им се носят екзотични аромати.

Но също както храните, сервирани по света, стават все по-откачени, така и терапиите, които можете да откриете в наши дни, са от странни по-странни.

Понякога една СПА терапия може да е шантава в опита си да направи връзка с мятото, на което сте отишли – масаж с топли раковини на Фиджи или налагане с клонки при традиционния веник масаж в Русия. Други могат да ви накарат да се въртите неспокойно на мястото си – като прочутия вече масаж на ходилата с рибки в Тайланд, да ви накарат да ожаднеете – с бирените вани в Австрия, и да се усъмните в здравия си разум – като масажа с кактуси в Мексико.

Примерите за странни СПА приумици са безкрайни, но най-интересно звучи всичко, когато е разказано от първа ръка. Дами, преживели какви ли не чудати процедури по целия свят, разказват личните си истории не само за развлечение, но и като предупреждение - вижте ги на pochivka.blitz.bg!