Изминати 200 км за повече от 6 часа. Не, това не е майтап, а обстановката в петък по магистрала "Тракия".

Семейство, пътуващо от столицата към Варна се свързало с "Марица", за да разкаже какво преживяват всички, които са тръгнали на път в навечерието на Великден.

"Тръгнахме от София в 13.30. Сега сме до Стара Загора. Едва пъплим. Цари тотален хаос и дезорганизация. Трябваше отдавна да сме пристигнали, даже се бяхме уговорили да ни посрещнат към 17 часа. Сега нямам представа кога ще стигнем. Може да стане и 17 часа утре", споделя за ужаса по аутобана 60-годишната Галина.

Тя често пътува със съпруга си до морето, когато има почивни дни и празници, но е категорична, че такова чудо досега не е било.

"Видяхме много полицейски коли по пътя, но нито един служител на КАТ, който да подпомага и регулира обстановката. Можеше поне да пуснат аварийната лента, за да се изнасят по-бързо колите. Организацията е нулева, а вина имат АПИ и Пътна полиция, смята Галина. По думите й, ситуацията много прилича на тази с първия сняг - все ни изненадва.

"Много ясно беше, че ще има масово пътуване и нужда от облекчаване на трафика. Това не се случи, изобщо нищо не е свършено и не се върши. Не мога да приема в европейска държава да пътуваш 12 часа например от София до Варна. Никъде го няма това", възмущава се Галина.
"Най ми е жал за семействата с деца.

В много коли има родители, тръгнали с малките. И висят с часове на магистралата. Ние сме възрастни и някак си приехме този ужас с примирение,  но за семействата с малки деца всичко това е пълен ад", посочи тя.

Галина е на мнение, че целият този хаос по пътищата е преднамерен. " Крайно обидно е за всички шофьори", добави тя и пожела на всички пътуващи да пристигнат благополучно до крайната си дестинация.