Попълнете търсена ключова дума или фраза

Напук на забраната: Възмущаващо е случващото се на Рилските езера СНИМКА

https://blitz.bg/layfstayl/ptuvane/napuk-na-zabranata-vzmushchavashcho-e-sluchvashchoto-se-na-rilskite-ezera-snimka_news765493.html Blitz.bg

Джипове продължават да превозват туристи

Рила, България 22 Авг. 2020, 18:32 1198 прочита 1 коментара
Въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват туристи с джипове.

При качването на лифта Пионерска - Рилски езера туристите дори са спирани от хора, които им предлагат превоз с джип до езерата срещу 15 лв., съобщи БНТ. 

На долната станция на лифта е препълнено с туристи, възмущават се още планинарите.

Със заповед на министъра на околната среда и водите от 13.08. се забранява нерегламентираното превозване на туристи до езерата с джипове. Контрол върху това дали джиповете продължават да се движат или не ще осъществяват служителите на парк "Рила", както и от РИОСВ-София.

"От днес офроуд Седемте рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте рилски езера се затваря. Хората от този лифт нагоре ходят пеша. Те идват да се любуват на природата, ние трябва да пазим природата за идните поколения.

До тук може да дойдат с лифт. За извънредни случай, линейки, неща, които са ясни, може да се ползва този сервизен път, защото това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си лифт, пътека.

От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа", коментира тогава решението си министър Димитров.

1 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам