В края на ноември заваля и първия по-сериозен сняг. Пампорово и Алеко побеляха. Сняг покри прохода „Петрохан", валя в Оряхово, Врачанско, Ловешко и Плевенско.

Снежна буря от Румъния удря България до часове СНИМКИ


Пътните настилки са предимно мокри, обработени и проходими при зимни условия. Ограничена видимост поради мъгла: до 50 м има в област Бургас, в района на Котел, при проходите "Приморски", "Дюлински"; до 100 м в Средец и Елхово в област Бургас, по високите части на област Разград и на Прохода на Републиката.

"Meteo Balkans" показа къде в България вече трупа обилно сняг СНИМКИ

Акция "Зима" продължава да е в ход, като в момента тече третата десетдневка от обхвата ѝ. Третият етап е с наименование "Безопасно шофиране през зимата" и е насочен изцяло към поведението на водачите по пътищата, техническата изправност на превозните средства и отношението към пешеходците.

В периода от 15 ноември 2019 година до 28 февруари 2020 година гумите на автомобилите трябва да са за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм, а шиповете са забранени. Водата трябва да бъде заменена с антифриз, а изправността на чистачките трябва да е проверена заради предстоящите мъгли, слани, дъжд и сняг.