Пълнен заек, така както са го правили още през 9-и век, и заек на чеверме, яхнии – всякакви на вкус, бедняшка чорба, различни видове хляб, веган бонбони по византийска рецепта отпреди 10 века, няколко вида медовина имаха възможност да опитат стотиците търновци и гости на града, които в събота и неделя се качиха на Царевец, съобщава "Борба".

Там през почивните дни се проведе Международният фестивал „Ежедневието на средновековен Търновград: вкусът на Средновековието“. Най-смелите и авантюристично настроените вкусиха неочаквано разнообразие от средновековни гозби.

Повече от 140 реконструктори от България, Италия, Румъния, Сърбия и Украйна върнаха Царевец в епохата на Средновековието и показаха занаяти, воински умения и направиха кулинарни демонстрации на рецепти, с които войниците, монасите и аристократите са се хранили.

С какво са утолявали глада си бедните и богатите по нашите земи и какви други интересни неща можеха да се водят в старата столица - вижте на pochivka.blitz.bg!