Въпреки че не трябва "да съдим за книгата по нейните корици", всички го правим, съзнателно или не. Това важи и по отношение на секса. В тази връзка, дали типа на нашето тяло може да помогне в уменията в леглото? Според науката, да. Ето какво има да ни каже тя.

Закръглено тяло

От биологична гледна точка, една закръглена жена, особено в присъствието на големи бедра, е склонна да бъде наистина отворена към сексуални експерименти. Това се подкрепя и от научни изследвания.

Слабо тяло

За разлика от пълните при слабите хора нивата на ендорфин не са толкова високи. А това според генетик Джеймс Уотсън означава, че те не са много добри в леглото. Друго изследване обаче показва, че мъжете се представят най‐добре, когато са с жена, която има тънка талия. 

Нисък ръст

Някои мъже предпочитат по‐ниските момичета, защото тяхната компактност им позволява да правят неща, които по‐високите жени не ги могат. Също така е по‐лесно да правят секс на повече места. От научна гледна точка ниските жени също имат по‐нисък център на тежестта, което означава, че те имат и отличен баланс. Така могат да се извършват с лекота някои трудни пози.

Висок ръст

Въпреки че в основата на научните изследвания се посочва, че мъжете и жените с дълги крака се възприемат като секси и с добро здраве, в леглото тази функция не винаги е предимство. Това не означава, че техниката им е лоша, но високите жени нямат възможност да "маневрират" в леглото. Бързият секс на публично място с тях също не е толкова лесен, особено ако жената е по‐висока от мъжа. 

Източник: ЗаЖената