Деница Петкова и Петя Великова станаха носителки на приза "Мис Интернешънъл България 2009".
Конкурсът се проведе навръх Лазаров ден в голямата зала на Фестивалния и конгресен център във Варна.
25 красавици от цялата страна се съревноваваха в четири кръга. Две от дефилетата бяха с два различни типа спортни рокли с мотиви от националния трибагреник, изработени специално за събитието от "Бургелов".

Банските костюми бяха съчетани с шалчета с послание "Бъди Българин, Обичай България", който девойките подариха на журито и част от публиката. Роклите за официалния тур бяха на дизайнерката от морската столица Анаид Николян от бутик "Тианда". Тежките вечерни рокли бяха украсени от колекция бижута на "Хугасиян" изработени предимно от бяло злато и декорирани с диаманти и кристали Сваровски.
В холивудски стил час преди старта на конкурса специалните гости се почерпиха на бляскав коктейл във фоайето пред залата. Червен килим и покривки и много свещнитници придадохо още по-голяма тежест на събитието.
Конкурсът бе открит с изпълнение на концертния орган, след което със специална програма, посветена на празника, се изяви Фолклорният ансамбъл на ВСУ. Между туровете танцов спектакъл поднесоха и балет "Рикардо". Междувременно главният „виновник” за събитието Димитър Маринов – Пищова, оправда очакванията ни и внесе доста колорит в иначе стилното събитие. Типично по Ганьовски шефът на "Вип моделс" забрави за всякакъв протокол и вместо да посрещне гостите си, стоеше в съблекалните и вардеше девойките. Интересното този път бе, че по време на конкурса, той не бе толкова многословен и може би затова конкурсът продължи само 3 часа.
Шест корони бяха раздадени по време на церемонията по награждаването. Даниела Петкова от Свищов и Петя Великова от Плевен са носителките на приза Мис Интернешънъл България 2009. Победителките са две, защото едната излъчи журито, а другата публиката чрез SMS и интернет гласуване. Интернет-вотът протече на уебсайта на популярното тв шоу "Фитнес мания". Коронясани бяха и техните 4 подгласници - Василка Георгиева от Варна, Диляна Георгиева от Русе, Лилия Терекова от Стара Загогора и Таня Иванова от Бургас. Варненката Кристина Христова пък бе избрана за лице на най-голямата модна агенция в Украйна "Intermodels". Специалният сертифакат и бе връчен лично от представителя на агенцията в България Ивайло Василев.
Наградният фонд бе подобаващ на амбициозния конкурс за красота. Първата красавица получи корона от бяло злато с четири диаманта и множество кристали „Сваровски”, както и часовник с диаманти "Adee Kaye". Освен приятните спомени красавиците си тръгнаха с бижута, екскурзии, диаманти от Конго, фотоапарати, круиз на луксозна яхта и много други подаръци. Колие на стойност 5000 лв. пък отиде при рекламното лице на „Хугасян”. По традиция бяха раздадени и близо 40 специални награди.
Следващото издание на конкурса, ще бъде в края на месец май. Този път то ще се проведе зад граница. За терен вече е избрано култовото заведение "Див петел" в Лондон. /БЛИЦ