Добре е човек да не се срамува от тялото си и да се разхожда гол вкъщи. Лете и зиме, когато е топло у нас, обичам да ходя гола и не съм сама, призна в ефира на bTV фолк певицата Камелия. "Ние сме нудисти от няколко години, Цветин ме научи. Аз все си намирах недостатъци, а, когато човек остане гол със себе си и започне да се обича и харесва, съществуването става по-лесно", допълни тя.
"Близките ми никога не са ми правили забележка защо се пека гола и не са ме питали дали се срамувам. При мен имаше голяма метаморфоза – като малка бях много притеснителна и срамежлива, после започнах като пеперуда да се опознавам, да свалям листче по листче и да ставам това, което съм. Помогна ми моментът, когато започнах да се харесвам такава, каквато съм, без да приемам оценката на хората", сподели "огън момичето на поп-фолка".

"В първите ми клипове сама съм се гримирала и фризирала. В песента „Къде си ти” за първи път имах екип от стилисти – за мен това беше ново начало", спомня си тя.

Запитана от Петя Дикова как така сега, когато сама си е продуцент, има повече участия отколкото когато беше в голямата фирма, Камелия отговори: "Системата си е система. Тя е силна и има правила. Когато си извън и не се страхуваш от системата, но все пак я приемаш, можеш да бъдеш свободен. Свободата струва отговорност. Извинявам се, ако някой се е припознал в мое интервю и се е обидил. Моята фирма си има счетоводител. Цветин ми е мениджър – занимава се с графици и участия, а аз решавам дали да ходя или не. Аз се занимавам с подбора на песни, идеята за клиповете ми и визията ми".

На въпрос коя е най-добрата й приятелка в жанра, тя отвърна: "Досега в живота като цяло не съм имала приятелки. Имало е момичета в живота ми, но като цяло се уча все още да създавам женско приятелство".