Макар че поп фолкът отдавна не може да се похвали със стария си блясък, браншът си има Преслава, Галена, Коцето И Анелия, които през годините са успели да натрупат завиден капитал.
ПРЕСЛАВА - 7000 лв. хонорар

В последните години Преслава държи първото място не само на сцената, но и като хонорар. Тя поема участия срещу нескромната сума от 7000 лв, половината от които дава на своя продуцент Митко Пайнера. За частни партита и за ангажименти в чужбина тарифата е двойна, а по празници като Нова Година или покрай избори, се е случвало брюнетката да поема по цели 3 изяви за ден. Имайки предвид, че певицата е сред най-желаните изпълнители, както от заведенията, така и за всякакъв друг тип събития, в последните десет години, тя не е падала под 15 участия на месец, което прави доход от средно 50 000 лв месечно. Ако сметнем приблизително на каква сума се равнява натрупаният капитал на Преслава за последните 10 години, то сумата би била приблизително 6 млн. лв.

За никого не е тайна, че Преслава не е сред звездите, които обичат да прахосват парите си на вятъра. За всичките тези години тя е инвестирала единствено в апартамент в Пловдив и два луксозни автомобила от по около 100 000 лв. единият.

Жилището в Бояна, в което в момента живее фолк дивата, пък е подарък, твърдят запознати. За кариерата си брюнетката също не отделя баснословни суми. Високобюджетните клипове, тоалетите от последните модни тенденции на луксозните брандове, както и излишните помпозности със скъпи декори за концерти, определено не са по вкуса й, или пък просто предпочита да си прави сметката, за да трупа солидни спестявания.

 
КОНСТАНТИН - 6000 лв. хонорар

Сред мъжете във фолка Константин държи най-висок хонорар от години насам. Изпълнителят е на сцена от 18 години, последните от които се изявява срещу 6000 лв. за час пеене. За него се говори, че процентът, който дава на продуцента си, е доста по-нисък от останалите в каталога на фирмата, а причината била, че когато се договарял с компанията, той вече бил сред топзвездите в жанра и можел да си позволи преговори в негова полза. Банковият му капитал обаче трудно може да бъде изчислен, тъй като певецът не спира да инвестира доходите си.

коцетоВсеизвестен факт е, че той има няколко успешни бизнес начинания, които допълнително му подсигуряват финансово спокойствие. Освен това Коцето също не е сред артистите, които пилеят пари за щяло и нещяло.

Самият певец неведнъж е споделял, че докато колегите му ходят на почивки по най-екзотичните дестинации в света, той предпочита да посещава по-скромни места, на които обаче ще може да си отдъхне от напрегнатото ежедневие и да се наслади на времето със своето семейство.

Единствената страст на изпълнителя са високият клас коли, за които той определено е склонен да се изръси с тлъсти суми.

Последният му автомобил например е последен модел лимузина на Mercedes, с който могат да се похвалят единици у нас. За имоти пък не му се е налагало да отделя средства, защото разполага с доста апетитни в центъра на столицата, които му се полагали по наследство, споделят запознати.

 ГАЛЕНА - 6000 лв. хонорар

Галена работи срещу по-нисък хонорар от колежката си Преслава, но пък за сметка на това заведенията „се избиват“ за нея. Тя взема по 6000 лв на участие, половината от които дава на фирмата, която я продуцира. За последните 6 години няма певица в жанра, която да може да пребори нивото на Галена, както като качество на продукцията, която предлага на своите фенове, така и като сценично поведение и артистично представяне.

И въпреки че инвестициите в кариерата на певицата са наистина доста солидни, тя определено може да се нарече щастливка, защото има зад гърба си Галин, който не я оставя да поема сама всички разходи. За жилище, автомобил, както и за луксозните почивки из най-различни екзотични местенца по света, също не се налага звездата да вади от своя джоб, категорични да близки до семейството й. Ако направим приблизителна сметка на капитала, който атрактивната брюнетка е натрупала през годините, то тя би изглеждала така: Средно около 17 участия на месец, от които тя взема по 3 000 лв. Това прави по 51 000 лв. на месец. За последните 6 години, в които Галена е на върха, сумата, която би трябвало да е изкарала, се равнява горе-долу на 3 672 000 млн.

Е, разбира се, едва ли певицата е успяла да съхрани цялата сума, имайки предвид, че тя определено обича да се глези със скъпи тоалети и аксесоари по последен писък на модата. Освен това някои от проектите си финансира и сама. Дори само половината да къта в банковата си сметка, то пак преспокойно може да се нарече милионерка.
 

АНЕЛИЯ - 5000 лв. хонорар

До миналия месец Анелия пееше срещу 5000 лв. хонорар, но пък за сметка на това държи високото си ниво от години насам, пише Кои са милионерите на фолка, Кои са милионерите на фолка?Кои са милионерите на фолк пише Сп. Стори. И макар че тя също дели изкараните пари с Митко Пайнера, хитовата певица е сред звездите, които имат завиден капитал, само че в имоти.

Стратегията на Анелия е да влага всичко изкарано в недвижимости, с които да гарантира бъдещето си. В момента певицата строи луксозен палат в квартал в полите на Витоша в столицата, който се изчислява на стойност 5 млн. лв.

Тя разполага и с още два апартамента в едни от най-хубавите квартали в София, които обаче й били завещани от бащата на нейната дъщеря – Коко Динев. След като построи къщата си изпълнителката пък имала намерение да закупи и магазин, който да дава под наем, заедно с останалите си имоти, и така да гарантира своето бъдеще.