Рапърът Ицо Хазарта откровено си призна пред останалите съквартиранти във Vip Brother 3, че напусналият тази седмица Милко Калайджиев много му липсвал.
Сутринта на 41-ия ден съквартирантите се събудиха трудно. Наложи се Големия брат да активира музикалния будилник на няколко пъти, за да привлече вниманието на звездите. Първи в Къщата се размърдаха Део и Тодор Славков. Внукът на Тато облече малката си дъщеричка, погрижи се за закуската й, а след това двамата си поиграха в Хола. Към тях се присъедини и синът на Софи - Лоренцо.

Малко по-късно, Ицо Хазарта отново изпадна в откровения. Той за пореден път сподели с останалите, че Милко Калайджиев му липсвал. Рапърът не пропусна да похвали и "най-голямата душица" в Къщата - Софи Маринова, която според него, била естествена и истинска.

Най-големите чистници през деня бяха Део, Пипи и Ивайла Бакалова, които се погрижиха да разтребят след снощната веселба. Петя Дикова обърна внимание и на децата, докато останалите Съквартиранти се раздаваха изцяло, за да не провалят, а да увенчаят с успех актуалната си Мисия - "Клетка за птици".

Тодор Славков толкова се вдъхнови от Мисията, че реши да продаде роклята си на търг, а спечелените от него пари да дари с благотворителна цел. Той, също така, сериозно обмисли варианта да си пусне дълга коса. Малък Тошко каза на останалите (на шега, естествено!), че се чувствал много мъжествен дегизиран в женски дрехи и с перука на главата.

Звездите прекараха следобеда на Двора, докато времето беше хубаво. По някое време, на мъжете в Къщата им хрумна идеята да сформират група. Те дълго мъдриха как точно да се кръстят. В крайна сметка, Тодор, Део, Саша и Ицо се спряха на името Definitely Messiah. Новоизлюпените музиканти се надяват да продадат минимум 200 милиона екземпляра от дебютния си албум.

В късния следобед Големия брат събра Съквартирантите и обяви края на Мисията. "Клетка за птици" приключи с успех, а VIP-овете аплодираха съобщението, че в неделя и в понеделник ще имат свободен достъп до Склада и топлата вода в Къщата.

Вечерта Божидара Бакалова се върна към ученическите си години. Тя разказа на останалите, че като малка била много дива, правела се на Робин Худ и вечно защитавала по-слабите като наказвала онези, които ги тормозели. Дара била предлагана за изключване многократно. Добре, че била учителката й по физическо. Тя винаги се застъпвала за нея и я спасявала от изгонване. Дизайнерката често ходела на гости у тях без изобщо да подозира, че малката дъщеричка на въпросната учителка е бъдещата участничка в Big Brother - Зара. В последствие те се срещнали именно покрай нея.

Диана Любенова също познавала майката на Зара. Тя я описа като жена с невероятен характер, която, също така, изглеждала не просто добре, а направо страхотно. Саша Антунович се опита да вземе участие в разговора като заключи: "Лоша жена и лоша ракия - няма!” /БЛИЦ