Известният телевизионен водещ проф. Юлиян Вучков не уважи юбилея на брат си Михаил Петров, който чества 35 години на сцената на Народния театър “Иван Вазов”, пише в днешния си брой вестник “Телеграф”.
“Не поддържам контакт с него и не съм го канил”, заяви лаконично актьорът. Двамата не си говорят от години. Колегите им обаче очакваха поне на празника дасе помирят. Преди време в свое интервю за вестник “Уикенд” Петров заяви: “Ние сме самостоятелни творчески единици. Всеки се развива в своята си област. Неговите изяви са безспорни. Той има много фенове, много врагове, но и много поддръжници. Юлиан е човек нестандартен, различен, много умен и, бих казал, смел. Впрочем ние не сме в бляскави отношения, но не мога да не призная, че той има определена заслуга – особено в началните години, за моето осъществяване. Нашата разлика в годините е много голяма – 12 години. Ние сме от два различни брака на нашата майка”.
Иначе тържествата около юбилея продължиха 5 дни. Петров едва успя да пренесе до дома си 150-те подаръка, получени от приятели. Израснал в семейството на актьори, едва 10-годишен той вече има главна роля във филма “Вятърна мелница”. Изиграл е над 60 роли за своите 59 години. Споделя, че е щастлив човек, а красивото в живота си дължи на съпругата си Нана, лекар микробиолог, и на сина си Михаил Петров-младши, също лекар. Доволен е, че синът му не го е наследил в театъра, защото “икуството на Мелпомена е психо-физическо изтощение и малко хора успяват”. Твърди, че е от хората, които не завиждат на младите си колеги и не спират устрема им към върховете. “Дори напротив, помагам им да излязат от неловки ситуации на сцената”, споделя актьорът. /БЛИЦ