Звездата й изгрява в първия сезон на „Биг Брадър” по Нова Телевизия. След това никому неизвестната Зейнеб Маджурова от Бургас, с турски произход, остава под светлините на прожекторите, за разлика от повечето си съквартиранти. След това тя отива да води прогнозата за времето по Нова ТВ, после става лице на предаване по телевизия „Здраве”, за кротко преминава и като светски репортер па ТВ 2. А от съвсем скоро е в екипа на новото предаване „На кафе”, пак по Нова ТВ. На Зейнеб е поверена рубрика за пазаруване, като в нея чаровната блондинка представя варианти за повече и за по-малко средства. Хубавицата твърди, че имено това е нейното място и че е изключително щастлива да работи с Гала, която според нея е най-добрата жена тв-водеща в родния ефир.
В момента сърцето на Зейнев е свободно, но с добри приятели и задружно семейство. Тя често отскача до Истанбул не само защото има близки в съседна Турция, но и защото „този град я зарежда”. Досега не се е сблъсквала с проблеми свързани с турския й произход, напротив – дори благодарение на името си предизвиквала внимание и любопитство у околните.

Здравей Зейнебче, поводът е новата ти рубрика в „На кафе” по Нова ТВ – добре ли се чувстваш там сега?!

- Чувствам се като преродена! И както ти каза, звездата ми изгря в Нова Телевизия и имам слабост към медията!... Щастлива съм, че след прогнозата за времето, отново ми се довериха и ме поканиха да работя там!...

Ти самата мечтаеш ли си за самостоятелно предаване или още трупаш опит и контакти?

- Амбициозна съм, но не правя всичко на всяка цена и смятам, че на този етап имам нужда от още опит, за да се впусна в нещо собствено и да бъда уверена, че то ще има успех, повечето хора, които не са се докоснали до телевизия, си мислят, че е шега работа, но всъщност всяка успешна продукция е обмислена внимателно.


Рубриката ти е свързана с това какво можем да си купим за два или за 200-та лева. Това значи ли, че човек трябва да разбере какво е две и 200-ста в живота си?

- „Две и 200-ста” може да се разглежда от много ъгли, както материални, така и емоционални, но тъй като ще говорим за покупки, това предполага пари. Аз смело мога да кажа, че мога и с две и с 200-ста, но по-добре е с 2 000 !!!...

А ти какъв подарък би направила за 2-ва лева и съответно за 200 лева?

- Тук искам да поясня, че рубриката ми е да давам адекватни съвети как за минимум и за максимум средства, да закупим еднакво полезни неща и по никакъв начин да не се слагат в рамки и определени суми. И в този смисъл, едва ли можем да закупим подарък за два лева, единственият вариант е от „всичко по 1 лев”!...

На теб правили ли са ти подарък за два лева, който ти е бил страшно скъп, въпреки цената?

- Мисля, че не. Поне не си спомням. Но, всеки подарък от скъп човек ми е изключително ценен!...


На кого и защо, за колко също, направи последния си подарък?

- Подаръците без поводи са по-изненадващи и приятни. Така показваш, че мислиш за този човек и искаш да го зарадваш. Няма нищо по-хубаво от блясъка в очите след направения жест. Обикновено е най-трудно да купиш подарък на материално задоволени хора. Те могат да си позволят всичко и трудно могат да бъдат изненадани. Точно на такъв човек аз подарих автентична корица на списание с изключително оригинални заглавия и закачки.

А на теб какъв подарък ти подариха в последно време, който особено те впечатли?

- Скоро имах рожден ден и получих уникални и скъпи подаръци. Всичките ми приятели бяха обмислили добре с какво да ме изненадат и всеки един от подаръците беше впечатляващ. А това ми показа, че тези хора държат на мен и истински искаха да ме зарадват!

 Вярно ли е, че сърцето ти е свободно в момента, възможно ли е красиво момиче като теб да е само и неангажирано?

- Толкова често започнах да чувам този въпрос, че вече и аз се питам дали е възможно и нормално?! Вярвам в Любовта и в това, че тя се случва без да я търсим и обмисляме. Аз силно се надявам скоро да ме връхлети, защото по-велико чувство няма!...

Ти си зодия „Водолей”, с кого, как и къде отпразнува рождения си ден преди месец?

- В тесен кръг с хората, които най-много обичам!

 А на „Свети Валентин” с кого беше или не го отпразнува?

- Празнувах за втора вечер рождения ми ден със семейството ми.

Все пак, не получи ли интимни поздравителни картички или смс-и от твои ухажори и какви бяха те?

- Наистина получих много поздравления и покани, на нямаше кой да ме изкуши в тази любовна вечер, за да я посветя на него.

За какъв мъж си мечтаеш и каква е твоята представа за идеалния принц на твоето сърце?

- Винаги казвам, че мъжът трябва да е доминиращ и ръководен във връзката. Той е този, от когото да се уча и попивам, за да има предизвикателството да го догонвам и разгадавам. Не обичам нерешителни и безхарактерни мъже, които се глезят повече от жените. 

Вярно ли е, че предпочиташ тъмни и по-зрели мъже, а не такива около твоята възраст, например, и защо?

- Напротив! Предпочитам по-млади мъже и не толерирам големите възрастови разлики. Физически, не бих казала, че имам определен типаж, достатъчно е да има харизма и излъчване.

Появиха се слухове за твои интимни връзки със скандалния бизнесмен Ники Методиев „Пилето” и със сина на Арх. Калин Диков – Иво... Каква е истината?

- С Ники се познаваме, защото често посещавах заведението му, но никога не сме имали интимни отношения. А Иво ми е близък приятел и тъй като се появихме няколко пъти на светски събития, журналистите ни харесаха като двойка и се роди слуха, че имаме връзка.

Не можеш обаче, да отречеш връзката си с несебърския бос Чавдар Александров - Чочо, има ви и на много снимки заедно, а и той е мъж, който не си поплюва с хубавите жени като теб?

- За Чавдар се изговори и изписа много, обикновено лъжи и клевети. Познавам го добре и смело мога да кажа, че е уникален човек, с голямо сърце и въпреки финансовото си положение и фалша, който го заобикаля, е успял да съхрани човешкото в себе си. В момента сме близки приятели и нямаме никакви любовни отношения!...

Имала ли си чувството, че някои мъже са се опитвали да те използват предвид твоята младост, известност и за това, че си много добра, мила и позитивна?

- Мисля, че поведението на мъжете се променя в зависимост от това каква жена стои срещу тях. Добротата често се бърка с глупостта и поради тази причина с времето съм си изградила силни граници в отношенията си с мъжете, поне до момента, в който спечелят доверието ми. 

Парите и любовта вървят ли ръка за ръка или може и без едно от двете?

- Двете неща нямат нищо общо! Естествено, че комбинацията е добра, но аз не търся любовта си спрямо парите. Те носят лукс, но не и щастие.

 Наистина ли стандартът на живот на мъжа е определящ за теб, ами ако е все още млад, беден, но перспективен, ще го разбереш ли?

- Не мисля, че имам проблем да се влюбя в скромно момче. Твърде много се отдавам на емоциите си, за да ми остане време да мисля за банкови сметки!

 Ти направи полу-еротични фотоси за изложба на твоята съквартирантка Мел, защо досега не си опитала по-смели такива, например за списания като „Playboy” или “FHM”?

- Не изпитвам потребност от подобна изява. Харесвам някои голи фотосесии и с интерес ги разглеждам, но никога не бих се снимала гола!

Някога твоите колежки Зара и Мел, пък и други с лесбо-ориентация, предлагали ли са ти еднополова любов и ти как си реагирала?

- Пряко предложение не съм получавала, но ме е сваляла жена и ми беше изключително неловко и няколко минути се чудех как да реагирам!...

Коя е най-смелата еротична мечта на Зейнеб Маджурова?

- Ще я запазя за себе си!...


Едно интервю на Светлана Славкова