Известният кулинар на София беше безспорно един от най-колоритните участници във "ВИП брадър". Неговият образ срази и зрителите, и участниците в Къщата.

Абсолютно грандиозното му присъствие създаде много впечатления.

С какво ще запомним противоречивата му личност? За всички в Къщата беше изпитание да изтърпят постоянните променливи настроения и нервната обстановка около колоритната личност на Шефа.

Множеството му опити да налага влиянието си над настроенията и отношения във "ВИП брадър" категорично показаха един манипулативен модел.

Множеството скандали и неспирното мрънкане на Боби Петров определено ще си останат негова запазена марка, а избухливият му характер отеква в стените на популярната Къща в Нови хан. Няколко компромата обаче нашумяха около личността му в интернет. Лоша хигиена в заведението му, пишат от actualno.com

Истина или не, звездите споменаха не един и два пъти за наличието на различни неприятни животинки в ресторанта на топ кулинаря. Пред екрана видяхме, че той положи много усилия да представи своите кулинарни заложби в прекрасна светлина. Не всеки път това беше успешно обаче. В надпреварата между него и Марги Хранова, Шеф Петров позорно загуби.

Неговите ястия не бяха толкова вкусни, а разочарованието му беше явно за всички.

Шефът живее с тъщата.

На няколко места се споменава, че вкъщи на Шеф Петров не му е лесно и дамите на сърцето му го държат изкъсо. Другите випове в Къщата също заподозряха, че това може да е причината за опърничавия му нрав и вероятно у дома той спазва стриктно чужди правила, а извън показва нова страна от характера си, защото се чувства свободен.

Променливото му настроение и демонстрацията на труден и конфликтен характер, не го представят в най-добрата му светлина, въпреки че близките му се опитват да изчистят образа му и да го защитят.