Хакери превзеха профила във Фейсбук на поп звездата Венцислав Роланд, по-известен на феновете си като VenZy. За това се оплака самият той.

Певецът заяви, че не се чувства сигурен в социалната мрежа. Страницата, която той гради в продължение на седем години към момента е в ръцете на недоброжелател, който продава виетнамски очила.

"Първоначално беше голям шок. С мен се свърза жена, която ми предложи да рекламирам през своята Фейсбук страница. Каза да си направя бизнес акаунт. Всичко изглеждаше OK. Каза, че е от клона на Facebook в Мексико.

Изпрати ми покана, с която се свързва спонсорът, който иска да рекламира през мен. Направих този акаунт. В началото не заподозрях нищо.

Впоследствие каза да закача страницата си към спонсора и започна да ми иска личния профил. Отказах, вече бях сигурен, че това е измама.

На другата сутрин се събудих и бях изхвърлен от страницата си, виждах я само като посетител“, обясни изпълнителят на „Момиче за милиони“ пред Bulgaria On Air.

Той допълни, че в началото е успявал да следи какво се случва в страницата му, защото приятелката му е била също администратор. Към момента обаче тя не е достъпна на територията на България.

„Първото място, на което трябва да подадете жалба, е отдел „Киберпрестъпления“ към ГДБОП. Тези, които са достатъчно активни, рано или късно си получават обратно профилите“, каза още VenZy, като по думите му комуникацията със социалната мрежа в такива ситуации не е достатъчно адекватна.

Певецът е поредната родна знаменитост, станала жертва на хакери. Само преди два месеца от недоброжелатели онлайн се оплака и Симона Загорова, като обясни, че са й искали 320 евро откуп, за да й върнат профила в Инстаграм.