Хилядният брой на българския вариант на световната телевизионна игра „Стани богат” ще бъде излъчен в ефира на Нова телевизия от 21.00 часа на 3 март 2009 (вторник). България заедно с Унгария и САЩ е една от трите държави в световен мащаб, в която предаването е достигнало своя 1000 брой. Николай Василев, група Сигнал, Орлин Павлов и Марта Вачкова ще играят благотворително за свои близки и приятели.
В празничната седмица на предаването ще се играе под мотото „Кой заслужава да бъде богат”. В няколко специални издания звездни участници ще играят, за да подпомогнат хора, които имат някаква мечта или нужда от финансова подкрепа. Условието на „Кой заслужава да бъде богат” е популярните личности да бъдат емоционално и лично обвързани с хората, за които играят, като се състезават заедно с тях.
В деня на националния празник на България, 3 март, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще играе за семейство близки приятели от родния си град Варна. Двамата съпрузи не могат да имат дете и се нуждаят от средства за зачеване инвитро.
На 4 март певецът и виртуозен танцьор Орлин Павлов ще се състезава заедно със своя близък приятел и съсед Камен Буров, който е ключар по професия и живее изключително скромно.
В четвъртък, 5 март, чаровната телевизионна водеща и актриса Марта Вачкова ще подкрепи дъщерята на именития актьор Владо Пенев, която мечтае да следва висше образование извън България. Двамата актьори ще се състезават, за да подпомогнат обучението на младата дама.
На 6 март Данчо Караджов и група „Сигнал” ще играят за Лора Караджова, за да подкрепят нейния първи албум, който вече се записва, но не са достатъчни средствата да се довърши.
„Стани Богат” е първата телевизионна игра по чужд лиценз, която стартира в българския ефир и се излъчва изключително успешно 8 години. Първият епизод на играта с оригинално заглавие “Who wants to be millionaire” е излъчен у нас на 12 май 2001 година. От началото до момента са играли 1921 души, зададени са над 15 000 уникални въпроса и са спечелени повече от 5 млн. лева. През годините „Стани Богат” е подкрепял множество благотворителни инициативи, а събраната сума от предаването достига почти 1 млн. лева.
На стола на богатството са сядали много политици - Сергей Станишев, Проф. Огнян Герджиков, Стефан Софиянски, Милен Велчев, Емел Етем, Емил Кошлуков, Александър Божков, популярни личности от шоубизнеса - Слави Трифонов, Росен Петров, Милен Цветков, Цветанка Ризова, Румен Луканов, Деси Банова, както и представители на бизнес обществото в България - сем. Барбукови, сем. Баневи и други./БЛИЦ