Жена преборила рака, но загубила съпруга си, самотна майка с дете и мъж погребал любимата си заради коварна болест са само част от участниците в новия сезон на "Женени от пръв поглед". 

Тази година продуцентите залагат на драматични истории, за да привлекат зрителска аудитория. Повечето участници са преминали през големи трагедии, а сега просто търсят опора и спътник в живота.

Екип от психолози и астролози събра три жени и трима мъже, които ще се видят за първи път пред олтара, където са длъжни да кажат заветното „Да“, обричайки живота си на човек, който не познават, но им пасва по характер според експертите.
 

Първият сезон на шоуто бе катастрофален и нито една от двойките към днешна дата не е заедно. Повечето се разделиха още по време на риалитито. Само една от двойките направи опит да продължи да съжителства заедно, но от шоуто сами повдигнаха завесата, че връзката им се е разпаднала.

Именно заради лошите резултати на следващата година не видяхме предаването отново на екран.
Тази година, вместо на сексапилни млади лолитки, продуценти, психолози и астролози са заложили на по-зрели дами, които наистина знаят какво искат.

Първата участничка е блондинката Василена. Тя е изоставена от любимия си мъж, когато е разбрала, че е бременна. „За мен е важно един мъж да бъде честен, откровен и да ме уважава. Мечтая за човек, който да бъде до мен и да ме подкрепя, да иска да бъдем заедно“, споделя тя.
Василена призна, че не желае дъщеря й да присъства на сватбата, защото ще има надежди, че започва една приказка, а всъщност може да не е така.


Тя ще трябва да се врече във вярност на Никифор. „Това ми е мечтата, искам да изградя семейство, да имам детенце и да бъда щастлив. Това е смисълът на живота ми“, признава той. Дали обаче е способен да приеме чуждо дете?

Самият Никифор призна пред екипа на предаването, че е имал сериозна връзка и точно когато е мислел да направи предложение на приятелката си е разбрал от нея, че тя въобще не желае да има деца и иска все още да си живее. Това била и причината за раздялата им.


Историята на втората двойка в шоуто е най-драматична и именно в нея е фокусът на тазгодишното предаване.

Треньорката Таня вече е прехвърлила 50-те години и е останала сама. Преди няколко години тя е била диагностицирана с рак на гърдата, докато обаче е лежала на операционната маса, мъжът й е издъхнал. „Научих чак на следващата сутрин, но го усещах“, през сълзи разкри жената, която все още страда за загубата, но иска да продължи напред и търси опора.

„Иска ми се да срещна човек, когото отново да обикна. Иска ми се да срещна човек, който да ме обикне… Да живееш без любов е като да си мъртъв преди да си умрял. Аз не съм готова да умра“, споделя тя.


Историята на мъжа, който са избрали за нея психолозите е не по-малко драматична. Светлозар е ударил дъното в живота си, но въпреки това не е загубил надежда. Той е изгубил любимата си жена. Коварната болест рак на гърдата е погубила съпругата му. След това той е останал на улицата. След измама са отнели жилището му и се е наложило да се премести в много стара и запустяла къща, която е обзавел благодарение на помощи.

"Светът наистина явно е създаден за двама. Много по-различно е да седнеш с някого вечерта на масата, да си кажеш "Наздраве, направила си прекрасно фрикасе", или каквото и да е, съвсем различно е!"


Явно психолозите разчитат голямата болка на двамата участници да е предпоставка да се скрепи съюзът им и те да намерят така търсената опора и подкрепа именно от другия, у човек, който е преминал през точно същата болка.

Последната дама е млада, красива, жизнена и амбициозна. Тя е фолк дива, която обаче иска да създаде семейство и да има деца. Носи името Ивана и е нетърпелива да се види в бяло: "В партньора си търся уважение, подкрепа и разбиране, защото за мен е най-важно доверието и споделеността.", споделя тя пред камерите.


Много от зрителите обаче веднага започнаха да коментират на страницата на риалитито, че най-вероятно участието й е просто пиар трик, целящ да се поиздигне в бранша и да може да изкарва повече пари от участия.

За нея психолозите са избрали Мерал Асенов. Залисан в работа и градене на кариера по думите му, не му е останало време за най-важното – да срещне жена, с която да си направи семейство. Едрият мъж си призна, че още, като е наемал жилището си, бившият собственик му е казал, че носи късмет. „Питах го какъв, а той ми отвърна, че тук се правят само близнаци. Та, чакам и аз своите. Ще видим дали ще ми се случи“, сподели той.

„"Липсва ми човека, с когото да споделя как е минал денят ми, човека, с когото бих искал да споделя живота си. Не искам вече да бъда сам, крайно време е да срещна цветето на моя живот“, споделя още Мерал.


Какво ще се случи и с трите двойки и дали и този сезон на предаването ще е пълен провал, ще разберем в следващите дни.