Яна Маринова откровено признава, че нарочно се депресира заради професионалните си ангажименти.

39-годишната актриса целенасочено се вглъбява в негативни мисли, без да има основателен повод за тях. Когато й се наложи да влезе в някоя по-задълбочена роля, изискваща от нея изиграване на тъга и депресия, Яна се е научила как сама да си ги причинява и извън снимачната площадка. Според нея, именно това е тайната за успешната й роля на Лора в сериала "Фамилията".

„Беше наистина доста тежък персонаж и аз много страдах с нея, изпадах постоянно в депресии, които си причинявах сама, за да изиграя това или онова. По едно време им казах: „Моля ви, научете ме как да играя тези неща, без да полудявам.“, споделя искрено Маринова. Тя така се е глъбила в идеята да бъде перфектна в образа си, че по едно време наистина е усетила, че започва да изперква. Времето на снимките е съвпаднало с тежка загуба на родител. Така актрисата е имала възможност да излее чувства и емоции чрез екранната си героиня.

А резултатът със сигурност е впечатляващ! Не за първи път при Маринова има преплитане между случки от личния й живот и сцени от сценария на продукцията, която работи. Според нея, това е напълно разбираемо, защото екипът прекарва много време заедно. А сценаристите и режисьорите искат да приближат максимално актьорите до екранните им герои. 

Тя дава пример с героинята си от сериала "Връзки" Ясмина, в който вижда 20-годишната Яна, оперирана от всякакви задръжки. Днес Маринова няма особено време за флиртове, защото е сериозно концентриарана върху най-голямата си мечта. От много години тя говори, че готви нещо голямо, но още не иска да разкрие какво е то, твърди Таблоид.

„Искам своя империя. Рано е да я обяснявам, но работя много, старая се да изхвърлям излишните неща, защото имам склонност да се разхвърлям. Старая се да се фокусирам върху най-важните неща и те да съберат цялата ми креативност и мечти, а останалото да е плод на добра организация, която мога да постигна”, загатва актрисата.