По-рано днес стана ясно, че разстреляният показно с два куршума в главата на Околовръстното шосе в София 46-годишен Николай Драгополов, за чието убийство първо БЛИЦ съобщи, е въртял схеми с кухи фирми и подставени лица

Мъжът, който няма нито едно дружество на негово име, се е съгласил да стане прокурорски свидетел по дело срещу група за източване на ДДС. 

БЛИЦ припомня, че ултралуксозният джип „Мерцедес“ G класа, в който бе убит Драгополов във вторник, е обявен за продажба от автокъща за 135 000 лева. Мъжът се е водил неформално управител на автокъщата, но по документи тя е собственост на Кирил Кирилов от Видин.

Снимки от тузарския джип може да видите ТУК.

Убитият е карал в последните месеци над 20 луксозни автомобила, които са обявени за продажба в автокъщата на Околовръстното.

Сега пък стана ясно как точно е действала въпросната автокъща.

Според основната версия за разстрела на Драгополов е, че той е имал спор с бивш партньор, с когото вкарвали коли от Франция и въртели схеми с ДДС, пише в. „Телеграф“. 

Колите били главно от марката „Ауди“ и „мерцедес“. Според схемата се взимали основно от Франция, идвали и от Испания, след това номерата им се преправяли и на крайните клиенти по документи се представяли като внос от Германия.

Драгополов пребивавал предимно в чужбина – Испания и Франция, но от миналата година се върнал в България заради ковид пандемията.

В последните месеци управлявал различни луксозни автомобили, които се продавали в автокъщата. „Мерцедес“-ът, който е застрелян, е един от тези автомобили. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!