Джипът, в който снощи беше застрелян бизнесменът Николай Драгополов, е бил обявен за продажба в неговата автокъща Antonio auto за 135 000 лева.


Убийството на Николай Драгополов, Снимка: Булфото

Автомобилът е Mercedes-Benz G 350 AMG/Edition 1, произведен през 2017 г. Джипът разполага с 245 конски сили и автоматична скоростна кутия тип Steptronic, Tiptronic. От обявата на автокъщата става ясно, че пробегът на джип е 65000 км.


Автомобилът Mercedes-Benz G 350 AMG/Edition 1

Това е един от най-луксозните модели на Mercedes, а сред многото му екстри са  електронно разпределяне на спирачното усилие, автопилот, електронна програма за стабилизиране, контрол на налягането на гумите, парктроник, система ISOFIX.

Справка на БЛИЦ показва, че автокъщата на Драгополов предлага 16 луксозни коли за продан в един от популярните сайтове за продажба на автомобили у нас. Цената на повечето от тях варира между 10 000 и 15 000 лева. Има коли, струващи над 20 000 - 30 000 лева. 

Опитните търговци на автомобили са категорични, че продажбата на подобни скъпи возила за подобни ниски суми не е много удачна, тъй като чистата печалба от сделката би излязла на не повече от 2 000 - 3 000 лева.

"Може би това, че автокъщата няма да получи голяма печалба от продажбата на колите подсказва, че тя евентуално случи като параван за изпиране на средства от някакъв нелегален бизнес", коментират запознати с далаверите.

Вражда, покушения, палежи: Това ли е причината за разстрела на бизнесмена в София

БЛИЦ припомня, че както първо медията ни съобщи, Николай Драгополов, който е криминално проявен, бе прострелян в главата от неизвестен извършител, докато е чакал в колата си на червен светофар на булевард "Симеоновско шосе".

Криминалистът Ботьо Ботев със сензационни детайли за разстрела на бизнесмена Николай Драгополов

Мъжът е бил с приятелката си и с 11-годишно дете.

Издирването на убиеца продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!