Корейският производител Hyundai Motor Company официално представи новия си кросоувър на водородни клетки, който се казва Hyundai Nexo. Премиерата на модела се състоя по време на изложбата за потребителска електроника CES в Лас Вегас, пише Ауто медия бг.
В компанията определят Nexo като "технологичен флагман, който ще играе важна роля в плановете на Hyundai за внедравянето на 18 екологични автомобила на световните пазари до 2025 г". Продажбите му ще стартират до края на годината.

Автомобилът е оборудван с най-модерни системи за помощ на водача, включващи камери за кръгов обзор, разположени от всички страни на автомобила. Те показват картина от областите, които са извън обсега на традиционните огледала, като тя се излъчва директно на екран в салона.

Освен това всъдеходът Hyundai Nexo става първият модел на корейската марка със система за автоматично настройване на кормилното управление така, че то да поддържа лентата на движение.

Друга особеност е функцията Highway Driving Assist, използваща датчици и данни от навигацията за автоматична настройка на скоростта. В оборудването на водородния кросоувър влиза и система Remote Smart Parking Assist, помагаща паркирането на автомобила.