Два часа безперспективно стоене на едно място... Искате да си пийнете? Да предположим, бира! Без съмнение! Разбираме ви. Впрочем, има по-ефективни и по-малко вредни начини за намаляване на стреса.  

Приятел пита друг: "Можеш ли да караш?". Вторият отговаря: "Е какво има за можене, висиш в задръстването и това е". Всъщност огромните задръствания са истински причинител на стрес дори и за най-спокойния шофьор. Но стресът някак си трябва да бъде намаляван... Да се гаврътне чашка с искряща  течност или поне халба с бира? По-добре да включим фантазията и да не прибягваме до такива способи.  

1. Гледайте вода 

Спасявайки се от задръстването, спрете колата и малко се разходете - раздвижете се и елате на себе си. Ако е възможно - в градинка или парк, където има по-малко хора. Би било добре да си събуете обувките и да походите бос по тревата. Впрочем, и десетминутно седене на пейка на фона на чуруликането на птиците ще е достатъчно, за да се почувствате по-добре. При това не трябва да мислите за проблеми, необходимо е да се съсредоточите върху чувствата, наслаждавайки се на парка, мириса, звуците. 

А ако има някъде градска рекичка с мостче, направо безценно, водата може да се гледа безкрайно.  


За да научите останалите способи, четете auto.blitz.bg.