Катерина, дъщерята на Александър Кадиев, го объркала с колегата му Антон Хекимян.

Станало неволно и все пак явно има прилика между двамата водещи в ефира на Би Ти Ви. Един ден внучката на актрисата Катерина Евро загледала екрана на телевизора и когато се появил Антон Хекимян, започнала да повтаря „тата, тата”. 

Все пак  Катерина, която е на 3 годинки, само веднъж е обърквала татко си, който води „Преди обед”, с колегата му от „Тази сутрин”. Така че със сигурност не може да се прави извод за прекалено честите отсъствие на Сашо Кадиев от семейния дом в Кокаляне, в който той живее с жена си, дъщеря им, майка си Катерина Евро и пет кучета. И все пак журналистът работи твърде много – толкова, че му се събират по 5 часа сън на денонощие.

„В нормален ден ставам към 7 и нещо, оправям дъщеря ми за детска градина, мия я, реша я, слагам й фибичка, карам я на детска…”, споделял е Сашо за началото на ежедневието си. А то продължава в Би Ти Ви, където заедно с Деси Стоянова водят предаването „Преди обед”. 

След края на ефира Сашо отива в театъра, където има репетиции, после в най-честия случай има и представление от 19 до 21. „Играя между 17 и 22 пъти в месеца плюс 22 предавания на месец”,обобщава Сашо Кадиев. И допълва, че дори да трябва да играе често във Варна, пътува непрекъснато. След края на „Преди обед”, което е по обяд, тръгва с колата към Морската столица, играе и поема обратно към София. „Вечер играя на плейстейшъна докъм 2 часа, после пак ставам в 7 и така я карам...”, вдига рамене актьорът. Той релаксира именно с компютърни игри, към които преди време дотолкова бил пристрастен, че заниманията с тях заемали почти цялото му ежедневие. Днес няма как да е така, тъй като разполага единствено с няколко часа вечер за плейстейшъна. 

Сашо Кадиев си почива и като гледа филми, но не комедии, както вероятно предполагат почитателите му, които са добре запознати с емблематичното му чувство за хумор. Странно, но актьорът-водещ даже не гледа комедии – просто не го разсмиват. Предпочита фантастики, ужаси, трилъри и екшъни. Иначе могат да го разсмеят може би само чуждестранните стендъп комедианти и шоу програми. Обича и да чете поезия. „Харесват ми Георги Господинов, Константин Трендафилов, сонетите на Шекспир, Робърт Бърнс, Вапцаров... За мен поезията е по-хубава от прозата. Нямам време да пътувам и да ходя по почивки, защото нямам фиксиран почивен ден”, казва Сашо Кадиев. 

Въпреки натоварения график, актьорът-водещ е щастлив и доволен от живота си. Намира го за хармоничен. Само петте кучета понякога го дразнят. Той е съгласен, че е добре за детето да расте с домашен любимец, тъй като се учи на отговорност и т.н. Но пет кучета?! 

„Ужас е. Имаме два джак ръсела, един немски шпиц, едно чихуахуа и едно улично. Спят вкъщи, лаят, търчат, мръсно е, миеш им краката, качват се по леглата. Имаме всякакви видове косми: завити, прави, разпилени, висящи, дълги и къси, меки и твърди... Не искам кучета вече, но роднините ми искат и непрекъснато взимат нови кучета”, споделя Сашо Кадиев. 

Роднините, за които споменава, са всички останали в семейството му. Най-вече майка му Катерина Евро, която е известна защитничка на животните и неведнъж е приютявала куче в беда. Именно заради добрината й, домашните любимци в семейната къща в Кокаляне са само пет. И няма никакъв шанс да се раздели с някое от тях, като го подари на приятели, например. Катето просто е много привързана към кучетата си. Така че на Сашо Кадиев му остава единствено да се надява глутницата да не нарасне, предават от Уикенд.