Соня Васи - варненската красавица, която замота главите на братя Аргирови през 90-те години на 20 век, днес, на 52, шашка света с красота и фигура, пише "Телеграф".

Соня е български модел, дизайнер и певица, част от родната група Creep. През 1989 г. като на шега грабва короната от първия конкурс “Мис България”

Соня се е занимавала и с лека атлетика. Има медали на 400 м, на щафета 4 по 400, на 800 метра, а В 4-и и 5-и клас е в спортна паралелка с художествена гимнастика. Родителите ѝ дори очакват да бъде приета в спортното училище във Варна.

Бунтарката Соня обаче прави бомба, като бяга от дома си на 14 -годишна възраст и попада в музикалните среди около прочутите по това време братя Аргирови.

Родена е на 22 май 1971 г. във Варна. Има дъщеря Бриана, родена от брака ѝ с бейзболиста Брейди Андерсън. Двете са толкова еднакви, че спокойно може да бъдат объркани коя коя е.

Соня не крие гордостта си като майка и пише в мрежата: „Ти си моят герой, моето всичко, толкова съм щастлива, че си моя дъщеря. Обичам те толкова много!“

Тя отдавна живее в Америка, още преди нежната ни революция през 1989 година и трупа слава като моден дизайнер, чиито дрехи са в гардеробите на звезди като Дженифър Лопес и Деми Мур.

Линията ѝ е основно от плетива – рокли, чанти, шушони, пончо и шалове, която следи модните тенденции. Дори има линия в розово ала „Барби“.

За бруталната ѝ визия, въпреки навъртените 52 години, научаваме от публикациите ѝ в социалните мрежи.

Соня Васи заминава да участва в конкурса "Мис Свят“ в Англия през 1988 г., след което се мести да живее в САЩ, където става първата българка, снимала се за списание "Плейбой“ на Хю Хефнър.

Почти няма родно списание, което да не е правило фотосесия с нея.

Родната красавица не остава незабелязана в Щатите и освен главата на Хю Хефнър, тя завърта и главата на един от най-преследваните ергени по това време – бейзболната звезда Брейди Андерсън.

Двамата отдавна не живеят заедно, но днес Соня Васи се чувства щастлива и удовлетворена във втората си родина – САЩ, а както се вижда – и не е загубила младежката си красота и перфектното си тяло дори на 52.