Любимецът на няколко поколения Иван Ласкин го е закъсал със здравето заради системна употреба на алкохол. В болницата го завел неговият приятел Фънки, след като жена му Алекс Сърчаджиева го е намерила в тежко състояние, пише "Телеграф".

Както БЛИЦ вече писа водещата продължи да води "ВИП Брадър" въпреки проблемите в семейството си, но най-вероятно на успокоителни. 

Едни версии гласяха чернодробна недостатъчност, а други - че имал проблеми с хранопровода. 

Мнозина обаче се питат как целунатият от музите като талант и чар Васко да Гама се докара до тук. Близки го оправдават, че актьорът преживял огромна трагедия, която го сринала в последно време - в средата на август починал на 70-годишна възраст неговият баща Славчо. Негови авери споделят, че оттогава той е в тежка депресия, която го отдалечила от всички.

Със здравето колоритният Ласкин обаче закъсва периодично. През 2016 година преди представление в Плевен той отново получи мистериозна криза и бе откаран с линейка в лечебно заведение в прединфарктно състояние. Миналата година излезе по спешност докато участваше в предаването "Фермата", откъдето по-късно дадоха дипломатично обяснение, че състоянието му се дължи на обезводняване, високо кръвно, а и го е ужилила оса. 

Преди 6 години той си призна в ефир, че страда от алкохолизъм. и е взел мерки за лечение, Мъжка постъпка, която малцина смеят да направят. За първи път се  напил, когато бил на 15 години. Сега се наливал за успокоение. "Работоспособен съм, никога не съм се издънвал, не съм провалял представление, но съм изключителен пияница и алкохолик" споделя артистът.


Иначе поводи да си пийне човек дал Господ в държава ни. В личен план, след като нямаше особено много работа през последните години, Ласкин се изявяваше предимно във "Фейсбук", пишейки по актуални обществено-политически теми. Той бе дежурен коментатор и в риалитата заради пиперливия си, груб на моменти език.