Британският историк и биограф Робърт Лейси разкри тайния план на Елизабет II за принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, пише Daily Mirror.

В новата си книга "Battle of Brothers: William and Harry - the Friendship and the Feuds", в която са описани сложните отношения между синовете на принцеса Даяна, се казва, че кралицата е планирала да изпрати херцозите на Съсекс в Република Южна Африка. По думите на Лейси, Елизабет II е искала през 2019 г. Хари и Меган да отидат в Йоханесбург и да останат там няколко години. 

Лъсна истинската причина за раздора между синовете на принцеса Даяна

Кралицата знаела, че херцозите на Съсекс са се изморили от кралските си задължения и светкавиците на фотоапаратите. През 1949 г. самата тя прибягнала до такъв ход и цели две години живяла в Малта, за да се наслади на "обикновения живот", докато съпругът й принц Филип бил на служба във Военноморските сили в Средиземно море.  Меган Маркъл и принц Хари също обмисляли да поживеят временно в ЮАР, където започнали отношенията им. Там младото семейство трябвало да се занимава с благотворителност и да прославя Великобритания. 

Припомняме, че на 1 април двамата официално напуснаха британското кралско семейство. От началото на юли Хари и Меган живеят в имение за 1,5 млн. долара в Санта Барбара, Калифорния. Преди това те се бяха установили в Лос Анджелис, но внукът на кралицата не хареса града заради тълпите туристи и папараците.